Hvor længe kan politikerne leve med at ingen stoler på dem?

Af Bent Winther 37

Kan politikerne leve med, at ingen rigtig tror på dem? Det er det spørgsmål, der trænger sig stadig mere på jo nærmere EU-afstemningen kommer. Og svaret er, at det kan de tilsyneladende godt, for ingen synes rigtigt at tage den galopperende tillidskrise alvorlig.

I sidste  uge landede endnu en måling, som fastslår, at politikernes troværdighed om muligt er endnu mere i bund end hidtil set. Det er kommunikationsbureauet Radius, som siden 2009 har ranglistet erhvervsgruppers troværdig, og politikernes er faldet støt over de seneste seks år og ligger nu under bilforhandleres og journalisters på en absolut sidsteplads ud af 20 fag. Dommere, sygeplejersker, læger og politibetjente ligger i toppen. Undersøgelsen blev knap bemærket.

Når det gælder ja-partiernes »hellige« løfte i forbindelse med folkeafstemningen på torsdag om ikke at ville slutte Danmark til den fælles asyl- og indvandringspolitik i EU uden en ny folkeafstemning, så tror vælgerne heller ikke på det.

Ved det seneste folketingsvalg fik de såkaldte »gamle« partier et historisk nederlag, mens partier, der typisk ikke vil have regeringsmagten, fik hele 41 procent af stemmerne. I 2011 fik de kun 20 procent. Det rumler og rusker i vælgerhavet i kriseårene. For nylig havde Gallup for Berlingske bedt danskerne om at sige ét ord, der bedst kendetegner danske folketingspolitikere anno 2015. I toppen over de mest anvendte ord lå »levebrødspolitikere«, »utroværdige«, »populister« og »inkompetente«. Ordene kommer fra dem, der er aktionærer i virksomheden Danmark.

Så det man må spørge sig om, er, hvornår bliver tillidskrisen så massiv, at politikerne selv begynder at se den som et problem? Måske hvis danskerne stemmer nej på torsdag? Måske når en komiker som italienske Beppe Grillo får en tredjedel af stemmerne. Her er i hvert fald fem bud til politikerne på, hvad der skal til for at genoprette troværdigheden.

 

1. Svar på spørgsmålene.

Er der noget, vælgere reagerer på, er det politikere, der snakker udenom og ikke svarer på de spørgsmål, de bliver stillet. Det må være det allerførste tiltag i genopretningsplanen at fjerne den vildtvoksende politikeruld i munden. Selv små børn kan høre, når deres forældre taler udenom. Og hvis man ikke som politiker kan eller ikke ønsker at svare – og det kan der være mange gode grunde til – så må man da som minimum sige det ligeud eller forklare hvorfor.

 

2. Erkend din afmagt

Lad være med at foregive, at du kan løse problemer, som ligger uden for din rækkevidde. I et land med en lille, åben økonomi, som er medlem af stærke internationale fællesskaber og har et veludviklet kommunalt og regionalt selvstyre, er der rigtig mange ting, som man som en dansk folketingspolitiker eller minister ikke kan gøre så meget ved. Det kan være trist at erkende, men at love noget, man ikke kan holde, fordi andre bestemmer, er uendeligt skadeligt for tilliden.

 

3. Luk det politiske teater.

I mange år har politikere i det meste af den vestlige verden troet, at de kunne løse deres problemer ved at hyre spindoktorer og eksperter i kommunikation. Det har ført til, at politiske debatter alt for ofte har haft karakter af indstuderede teater­forestillinger, hvor alle replikkerne er skrevet på forhånd. Og gentaget i en uendelighed. Det gennemskuer vælgerne, og de gider ikke blive talt ned til.

 

4. Gennemfør en aktivistisk åbenhed.

Stramningen af offentlighedsloven under den tidligere regering var en katastrofe og førte til, at beslutningsprocesserne og rådgivningen – både den skriftlige og den mundtlige – i ministerierne i dag er helt mørklagte og foregår i et lukket rum. Det samme gør de strategiske overvejelser i toppen af partierne. Det fjerner al ilt fra den politiske debat og overlader scenen til politiske kommentatorer, der hyres til at fortælle, hvad politikerne egentlig mener. Luk dog op og luft ud. Det er ikke så farligt, som det lyder. En konsekvent – ja, aktivistisk – åbenhedspolitik ville fjerne mange myter og skabe en masse tillid.

 

5. Find ud af, hvad der er galt.

Nedsæt en kommission, der analyserer tillidskrisen. Nu har Folketinget ikke samme budgetter som VW, men kig engang på, hvad den tyske bilgigant har gjort for at genoprette tilliden efter skandalen med snydesoftware. Eller et andet eksempel: Igennem flere år har danske embedsmænd været under pres, beskyldt for at politisere, forårsage politiske skandaler og snyde på vægten. Det fik embedsmændenes fagforening, DJØF, til at nedsætte en uvildig kommission af eksperter, som for nylig offentliggjorde sin rapport med anbefalinger og en grundig analyse af, hvor skoen trykker. Rapporten fra det såkaldte Bo Smith-udvalg viste, at embedsmændene samlet set tog beskyldningerne alvorligt og besluttede sig for, at de ikke kunne leve med mistænkeliggørelsen. Konklusionerne har til en vis grad taget presset af embedsmændene. Politikerne kunne passende udvise samme omhu for deres ry og rygte.

37 kommentarer RSS

 1. Af Max Muldjord

  -

  Ja Bent Winther – mistilliden er stor- herunder kun et eksempel =

  Til folketingsvalget fortalte Lars Lykke & Co og de fleste af øvrige politikere – at de ville formindske, reducere, stoppe ,flygtninge ( velfærdsimmigranternes ) indtog i Danmark..

  For kun 5 måneder siden lovede Løkke:
  “Straks-opbremsning af flygtningestrømmen”

  Asyl-tal:
  Juli 1038
  Aug 1815
  Sep 2761
  Okt 3646
  Nov 4500

  Hvad skete der lige – ingen grænsekontrol – ingen opsigelse af de paragraffer i de forældede og ikke nutidssvarende menneskerettigheder / statsløse/ flygtninge konventioner – som ifølge politikerne ikke måtte overtrædes – for så ville Danmark få et dårligt ry . !!

  Hvad er det for en måde at regere et selvstændigt nationalt land med egen selvbestemmelse på ???

  Hvorfor vælter besættelseshorderne stadigvæk uhæmmet ind i landet ??? de kommer jo fra sikre lande –hvorfor har man for længst ikke sagt STOP – vi kan desværre ikke tage flere ????

  Det varer ikke længe inden vi har en million muslimer i landet – hvilken en kultur velsignelse / berigelse , endnu flere ghettoer , særrettigheder og overførselsindkomster i milliardklassen .

  Har man først tænk sig at stoppe når statskassen er totalt tom ??
  Mig bekendt låner Danmark penge hvert eneste år i udlandet for at få råd til sit ” velfærdssamfund ” . !!

  Vores land skal naturligvis ledes af Danske politikere – for Danskerne eget ve og vel og til fordel for fædrelandet Danmark og Danskerne — og ikke af politikere der leder landet til fordel for EU. eller andre lande !!!!

  Hvordan alverden vil og kan Danske politiker blive ved med afgive Dansk suverænitet – tilsyneladende med god samvittighed / eller dumhed – bør man så ikke kalde dem for lan-dsf-orræ- dere eller samvittighedsløse skurke ??

  Derfor skal / bør man stemme NEJ til mere og mere EU.

  Stemmer man JA – så stemmer man sandsynligvis for en indtræden i EU`s flygtninge og asylpolitik – inden for en overskuelig fremtid.

  Stol ALDRIG på en brugtvognsforhandler eller en politiker.

 2. Af Benny b

  -

  Hvis de har respekt for folkestyret, indfører de folkeafstemninger på linje med Schweiz.

  Der holdes cirka 12-18 folkeafstemninger om året. Schweizerne har flere muligheder for at øve indflydelse. 50.000 borgere kan – efter at parlamentet har vedtaget et lovforslag begære, at loven sendes til afstemning blandt borgerne.
  Denne mulighed for at stoppe politikernes lovgivningsiver har – forståeligt nok – ført til, at befolkningen har krævet folkeafstemninger om indvandrings- og asylpolitikken.

  Vi vil selv være herre over vores skæbne!

 3. Af Helge Nørager

  -

  En løsning kunne være obligatoriske narko og alkohol test af politiske beslutningstagere, hver uge.

  Ganske som piloter, togfører, ansatte i skibsfart, osv………..

  Så er jeg personligt sikker på at ganske mange politiske beslutningstagere, ville blive sendt til behandling for misbrug,

  Men hvorfor må man ikke køre bil fuld, men gerne lede et land ?.,

 4. Af Stig Jeppesen

  -

  Der er ingen tvivl om at mange politikere i dag er selvpromoverende iscenesatte plattenslagere – der lever af hver deres lille niche indenfor Stand-up teater.

  MEN der er sandelig heller ikke den mindste tvivl om hvem der lægger teater og scener til det overfladiske Idioti – Det gør Medierne og mere end nogle andre DR og TV2.

  Og for især DR´s vedkommende er det direkte uhyrligt at de, for licens-penge, kan få lov til at være så ubeskriveligt da-da-dau-da- dum DUMME i deres behandling af stort set alting.

  Det er pling-plang dynamolygte – åndssvage lydklip og selvoptagne – sjældent særligt kloge – studieværter der efterhånden fuldstændig dominerer det tåbelige foretagende.

 5. Af Helge Nørager

  -

  Ganske som en bil kan have en alkohol ratlås.
  Burde stemmeafgivelse i politiske forsamlinger som Byråd, Regionsråd og Folketing, kun kunne ske efter en alkoholtest, som f.eks ses med biler.
  Denne test vil være let at sammenkoble elektronisk med stemme afgivelses knap, ved siden af mikrofon til politiker, kan være et rør der pustes i, og som er en alkoholtester.
  Det vil koste småpenge at indbygge.
  Men er der en vilje, til at forhindre alkohol påvirkede politikere i at stemme ?.

  Svaret er jo nej, for de påvirkede politikere bestemmer hvad der skal bestemmes.

 6. Af Niels B. Larsen

  -

  Politikerne kan leve med at ingen stoler på dem lige så længe dette er fakta:

  1. Politikerne styrer selv, hvem der bliver valgt.
  2. Det gør de, fordi de styrer
  a. hvilke kredse de opstilles i (de sikre)
  b. hvem der får listestemmerne (det gør toppolitikerne)
  c. hvem der bliver valgt som kandidater (det gør dem, toppolitikerne udpeger som regel).

  De er derfor sikre så længe folk er dumme nok til at stemme på partierne i stedet for på kandidater udenfor partierne.

 7. Af Søren Revser

  -

  Forkert spørgsmål:

  Det rigtige spørgsmål er:

  Hvor længe kan befolkningen leve med politikere, som ingen kan stole på.

 8. Af Danmark er inde i en ond og farlig udvikling

  -

  Ja, hvorlænge kan vi danskere OVERLEVE med politikere der er fulde af tom snak og korrupte eller forræderiske hensigter? Snart kan vi have en million krigeriske fanatikere i Danmark. Det kan jo ende i voldsomme forbrydelser, TERROR, BLODBADE og UDRYDDELSE. Men politikere og pladderhumanister har mest travlt med at tækkes EU og frau merkel. For Borgens flertal har tilsyneladende intet tilovers for deres eget folk og land.

 9. Af Uffe Staulund

  -

  Kan politikerne leve med, at ingen tror på dem?
  Det kan de tilsyneladende godt, de kommer i fjernsynet, har deres løn, ben og pension at falde tilbage på. Så kan de lige tage en tørn i EU, for at gøre pensionist tilværelsen komforttabel.
  Politikernes enste problemer er, at de skal huske hvad deres spindoktor sagde, inden de godvilligt lader sig slæbe rundt i manegen af DR og TV2, og gå rigtigt ud af døren, når de skal op til Dronningen og hente deres medaljer

  Hændelser der sker i Danmark, er de andre landes skyld, så det må EU tage sig af. Klimamæssige katastrofer er befolkningens skyld, de betaler for lav CO2 afgift.
  Sker der noget i Danmark, så har vi DR og TV2 til at ordne det, hvis de ikke kan, så har vi heldigvis EU og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.
  I sidste ende har vi FN, som kan klare det hele. Og der sidder Lykketoft, gudskelov for det!

 10. Af p jensen

  -

  De danske mænd har ihvertfald stolet alt for meget på de politiserende kvinder. For politik-kvinderne har gennemgående misbrugt tilliden. De har konsekvent konspireret mod mændene, og kvinderne har været bannerførere og frontløbere for en pladderhumanisme og feminisering der har destabiliseret Skandinavien og hele Europa. Og se på den familie- og skilsmissepolitik som mændene har været naive nok til at overlade til rødstrømper, feminister, politik-kvinder og ligestillingsekstremister. En familie- og skilsmissepolitik som efterhånden er særdeles hensynsløs, asocial, radikal, mandsfjendsk, familiefjendsk og børnefjendsk.

 11. Af p jensen

  -

  PS: Kvindesagsdamerne fører sig frem med påstande om at være undertrykte og med slagord om ligestilling, retfærdighed og menneskerettigheder. Men hvad det i virkeligheden drejer sig om er positiv særbehandling, kvoter, privillegier, særlige fordele, særlig hensyntagen til kvinder….. og sidst, men ikke mindst: mændene skal trynes, hetzes, anklages, udnyttes, nedværdiges og sættes på plads. Så typer som jelved, stampe, merkel, helle, stine, zornig, sofie, johanne og mette osv. kan få en plads i solen.

 12. Af Otto Kjærgaard

  -

  Jeg tor der er meget rigtigt i Bent Winthers analyse. En af de ting, han ikke får med er, at politikerleden bliver større og større fordi partierne får større og større indflydelse i forhold til den enkelte folkevalgte.
  Den politiker, der træder ved siden af partidiciplinen står meget svagt, men vælgerne kan godt lide politikere, der tør være sig selv og tør træde i karakter.
  Jeg tor det ville være godt for tilliden, hvis man ændrede valgloven, så partiernes magt blev reduceret.
  Man kunne fjerne spærregrænsen, man kunne ændre valgsystemet, så antallet af personlige stemmer var meget mere afgørende for, hvem, der blev valgt. Der sidder en helt række medlemmer i tinget, der har under 1000personlige stemmer. De, der vælger at bryde med deres parti skulle have ret til at stille op igen uden at samle 20.000stillere. Partistøtten burde reduceres og støtten burde følge det enkelte medlem, hvis de vælger at gå fra partiet.

 13. Af E. La rsen

  -

  Kære Bent Winther, ja du kan jo tage Uffe Elle mann – han lever med det endnu og han bliver efter fleres mening værre, rødere, radikalere o.s.v. med årene og i øvrigt har han “fodret” familien ind på taburetterne ligeså. Uha, uha, uha.
  (Læs mit svar til ham her hvor han kalder “danskerne bindegale”.)

 14. Af Søren Revser

  -

  For god ordens skyld:

  VW har så sandelig ikke vundet tilliden tilbage.

  Tvært i mod er rigtig mange sure over, at der ikke sker noget som helst i sagen. Tiden går bare. Og hvor er f.eks. FDM henne?

 15. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt er netop Uffe Ellemann prototypen på en notorisk politisk løgner og bedrager. Jeg læste hans blog, hvor han hævder (citat): “Ruslands aggression i Ukraine og Syrien har skabt den største flygtninge krise siden Anden Verdenskrig.”

  Den udtalelse er bevisligt en lodret løgn! Hvad ellers, fra den klaphats side, kan man tage for gode varer?

 16. Af p j

  -

  Man KAN da stole næsten 100% på politikerne!!! For det er da næsten 100% sikkert at de ved enhver lejlighed vil fylde os med ævl, snak, vås, pludren og tomme løfter. Det lever de jo næsten alle sammen op til. Det er også tæt på 100% sikkert at de vil blive ved med at fremture, indtil Danmark er forvandlet til en fattiggård, et galehus og en slagmark. Og de radigale kan man endda stole 300% på i den henseende. Så hvorfor stoler danskerne ikke på politikerne???

 17. Af Christian Clausen

  -

  Sammen med en god ingeniørven, er vi ved at udvikle en desintegrator. Den var oprindeligt tænkt til afmontering af komplekse konstruktioner, og i vore desperate stunder taler vi ofte om at den egentlig også burde kunne gøre livet nemmere for borgere, der fx er trætte af campingvogne på vejene i sæsonen. Nu slår det mig, at en sådan anordning måske kunne udvikles i retning af at adskille folkestyret fra de politologiske lærestole ved landets universiteter. Aldrig før har der været uddannet så mange samfundsvidenskabelige kandidater,og aldrig tidligere har landet været så ringe kørende som i disse år. Det gælder veje, jernbaner, hospitaler, postvæsen, skolevæsen og læreanstalter og naturligvis selveste centraladministrationen. Fællesnævneren er samfundsvidenskabelige kandidater, der i over 30 år har bemægtiget sig landets strategiske positioner.
  Det hele er en ommer. Forfra. Det begynder med at skille det hele fra hinanden.

 18. Af Axel Hammerschmidt

  -

  Niels B Larsen (2. dec 2015 11:26) har fat i noget, nemlig valgsystemet.

  Hvis DK havde valg i enkeltmandskredse (m/k) som Australien – hvor menige parlamentsmedlemmer jævnligt afsætter ministre herunder premierministre, der ikke længere nyder tillid – kunne man komme problemet med mistillid til livs.

  Og hvis man så tænker på stemmespild – som ofte sker under det engelske system – indføres som i Australien preferanceafstemning, der kort sagt går ud på, at hver vælger kan udpege den kandidat han/hun helst vil repræsenteres af og dernæst på stemmesedlen næste kandidat såfremt denne ikke opnår absolut flertal i valgkredsen, og endnu en 3. preferance. Det sker ikke særlig ofte at man bliver nød til at tælle 3. prefs.

  Man behøver i øvrigt ikke gå til Italien, for at opleve en komiker udenfor partier får mange stemmer ved et parlamentsvalg. Jacob Haugaard opnåede valg til Folketinget som løsgænger i 1994.

 19. Af Gyda Kongsted

  -

  Først når alle de “gamle” partier er blevet dømt ude af Folketinget, vil det politiske system endelig erkende, at de har spillet fallit!!

 20. Af Maria Due

  -

  Meget enig med Bent Winther, men jeg er nødt til at tilføje, at symbiosen mellem pressen og politikerne er blevet for usund. Politikerne kan ikke mere klare journalisterne og ligger desuden under for deres egen store trang til at være “på”, derfor er politik blevet til daglig underholdning.

  Det er godt, at journalisterne holder øje med politikerne, og skidt at det er blevet vanskeligere, men på den anden side er det den rene elendighed, at de to parter løber i hælene på hinanden, og at Christiansborg altid er fyldt med journalister. De senere år har medierne opretholdt en stemning, som om vi er i konstant valgkamp, og intet trick synes for lavt .

  Et af hovedproblemerne ligger desuden i det udvalg af kandidater, som vi er henvist til at stemme på, når vi går til valg, og det kan igen henføres til vælgerforeningernes muligheder, der falder tilbage på befolkningens svigtende interesse for at være medlemmer. Ofrer man nogle år på politik. eller er uheldig at blive involveret i noget, der har pressens interesse, er der ikke grænser for hvad man kan blive udsat for, selv om man intet forkert har gjort. Jeg ved det, for jeg har selv prøvet det, og den journalist, der opdigtede alle løgnene, blev kort efter ansat på journalisthøjskolen og kom senere til DR for at lære medarbejderne op. Hvad den mand ikke har kostet samfundet og sagesløse personer, er slet ikke værd at tale om. For det er jo dyrt med al den tarvelige medieappel til menneskers værste sider. Især i politik, hvor det tit resulterer i undersøgelseskommissioner, udarbejdelse af digre rapporter, ansættelse af spindoktorer osv. osv.

 21. Af Maria Due

  -

  P.S. der er for mig heller ingen tvivl om, at der er sket et voldsomt skred i ansvarsforholdene, fordi det er så nemt at henvise til “Bruxelles”.

 22. Af Bjarne Munk Christensen

  -

  Politikerne kan leve med hvad som helst – de er nemlig købt – direkte eller indirekte af de muslimske oliestater. Politikere, der anbefaler noget som helst, der har den ringeste forbindelse med EU er at foragte – netop det EU, hvis udenrigsminister Frederica Mogherini frejdigt udtaler.:

  “POLITISK Islam er en INTEGRERET del af Europa nu og i fremtiden”

  -lad mig, følgeligt, igen erindre om begrebet landsforræderi.:

  …..den/de, der med fortsæt udfører handlinger til skade for sit eget land eller i åbenlys MODSTRID med dets interesser ( underforstået befolkningens ) er at betragte som landsforræder.

 23. Af Uffe Staulund

  -

  @ Christian Clausen,
  Desintegrator, kan du sikkert få klimastøtte til. Der er behov for den.
  Problemet er at det hele begyndte i de “glade 68’ere”. Det var dengang at kvinderne smed brystholderen. Ritt blev undervisningsminister. Det var med til at slække kravene til undervisningen, og de “progressive” lærere ville hellere stå på Christiansborg slotsplads og huje.
  Så begyndte Tvind imperiet, hvis ledelse er flygtet til Mexico. Det ligger for langt væk, så der er ingen danske journalister, som gider at grave mere i det, så er det lettere at checke bonner for Løkkes underbukser.
  Rent galt blev det, da regeringen engang ville sætte fart på uddannelsen af akademikere, så man lavede en bonus ordning for gymnasier og universiteter. Det gjorde, at man ansatte revl og krat, for at have kapacitet til den store mængde af studerende, som strømmede til. Da de studerende hverken ikke kunne stave, skrive eller regne, så var man nødt til at opfinde studie retninger, som kun desperate rektorer kan udtænke.
  Det må være det, som har inspireret dig og din ingeniør-ven til jeres projekt. Held og lykke med det.

 24. Af Finn Bjerrehave

  -

  Til evig tid, nemlig hvis vi er utilfredse med vores politikere som vi endda selv genvælger, så stiller vi selv op.
  Vi er heldigvis blevet så rige og u-informerede, at vi alle ved hvad bedre er, men har glemt fremskridt altid kræver 90 stemmer, bare ikke at retsforfølge flygtninge der kunne 78 mod 28 afgøre forskellen.
  Det Danske folk må tage sig sammen, nægte at stemme på kommunisterne samt Dansk Folkeparti, altså vende tilbage til de store partier, og hvis man er klogere , lader man sig opstille, og Ekstra-Bladet, finder håret i suppen.
  Livets udfordring.Finn Vig

 25. Af Per Knudsen

  -

  En flok lallende møgforkælede overklasse-pattebørn kaldet “politikere” smadrer vores velfærds-samfund skabt af den danske arbejder, og pattebørnene knuser almindelige små menneskers vilkår – og så kan vi sætte et kryds en gang imellem og lege at vi har indflydelse, og så rykker pattebørnene lidt om på stolene, og så smadrer de videre.

  HAVES: Politikere født med guldske i røven uden viden om tilværelsen for de fleste danskere.

  ØNSKES: Politikere fra trange kår med virkelig levet livserfaring fra det danske almene samfund.

 26. Af Hannibal Olsen

  -

  Det indre problem i demokratiet er, at det er private klubber der står på stemmesedlen. De politiske partier er blot lukkede og stærkt topstyrede foreninger, hvor de værste psykopater kravler opad i et lukket hierarki præget af nepotisme og korruption. Tænk på de bogstaver der står på din stemmeseddel – du har ingen kontrol eller indsigt, og hvis du prøver at blande dig for at få mere åbenhed, bliver du straks smidt på porten.

  Det er det centrale problem, men det er også disse lukkede klubber der sidder så grundigt på magten, at vi kan ikke komme af med dem. Deraf en dybt indgroet og velfortjent mistillid. Vi har magtstrukturer som vi ikke har valgt og som vi ikke kan skaffe os af med.

 27. Af Bent Christensen

  -

  Det var godt nok på tide, der var en, som stillede det spørgsmål! Når nu du er i gang, så stil samme spørgsmål til journalisterne!

 28. Af Sanne Riber

  -

  Snyd med bilag, snyd med rejsefradrag, snyd med EU midler, snyd med diæter, snyd med CV og man kan blive ved. Er der noget at sige til at tilliden til politikerne går sig en tur. For slet ikke at tale om garantier de giver befolkningen, som ikke bliver indfriet.

  Jeg husker, at næsten samtlige partier havde givet en garanti for, at de ikke ville røre ved efterlønnen, alligevel kom der kraftige forringelser. Selv DF havde givet garanti for, at de ikke ville røre den, men de var altså heller ikke til at regne med, selv om de gerne selv vil fremstå, som et parti, der altid står ved, hvad de siger.

  Lige netop derfor kan LLR og MF give løfter, der både er støbt i beton og hugget i granit, jeg tror dem ikke over en dørtærskel.

  De politiker vi har i dag er kun levebrødspolitiker, politikken bestemmes mere eller mindre af embedsmændene i ministerierne, økonomer, tænketanke, journalister og DA.
  Det kan også være ligegyldigt hvem vi stemmer på, det er den samme politik der bliver ført hele vejen rundt, med nuancer til forskel.

  Da S-R-SF havde regeringsmagten skete der også kraftige forringelser på velfærden, og der blev også giver skattelettelser. Vi tog også dengang imod mange asylansøgere og flygtninge, nøjagtig som nu (endda endnu flere), hvem skulle have troet det, med en V regering og med DF som “støtteparti”

 29. Af Dorte Jørgensen

  -

  Citat af Bent Winther: I mange år har politikere i det meste af den vestlige verden troet, at de kunne løse deres problemer ved at hyre spindoktorer og eksperter i kommunikation….

  Her til aften kørte TV-2 en Debat mellem partilederne og en “Ekspert” som de kaldte den nydelige mand som gav os klar besked på mange vigtige spørgsmål………….det var rart at få nogle mere uddybende svar på tingene end vi får fra de danske politikere……….men også skræmmende på en måde, for man sidder med følelsen af, at de højest rangerede personer i partierne “partilederne” mangler viden om politiske og juridiske forhold indenfor “Retsforbeholdet” og så selvfølgelig også indenfor alle mulige andre politiske emner………………….jamen så er det da de der “eksperter” vi skal have ind i partierne som ledere !!

 30. Af preben jensen

  -

  Mange flere burde være med i partiforeningerne, som efterhånden er små sammenspiste sekter. Det er lidt danskernes egen skyld at politikerne er blevet så ringe i gsnit. Bortset fra det er det langt det klogeste at stemme nej. EU er som en synkende skude…. eller som en flyvemaskine hvor piloterne har mistet orienteringen og flyver rundt i tykke sky- og tågebanker med iskolde haglstorme og voldsomme lyn.

 31. Af p jensen

  -

  PS: Kunne give 50 grunde til at stemme NEJ, NEJ og atter NEJ, men så lange indlæg kommer nok ikke på.

 32. Af J H an sen.

  -

  Et meget brugt argument for at stemme nej er, at man ikke kan stole på politikerne.
  Dette er sikkert rigtigt.

  Men det mest utroværdige og populistiske parti, DF, anbefaler et nej.
  Så argumentationen hænger ikke rigtigt sammen.

 33. Af p jensen

  -

  PS: En invasion er i gang. Hvis vi skal undgå rædselsfulde svenske og græske tilstande, er det nok på tide at ringe og skrive til venstres politikere m.fl. Eller vi bør samles foran Borgen så politikerne kan se at vi er bekymrede over fremmedindtoget og den smuldren af alle værdier og velfærdsordninger osv. der foregår.

 34. Af p jensen

  -

  Hvis en befolkning er sløv, træg og passiv og finder sig i alt, risikerer den at ende som ikke bare stemmekvæg og malkekvæg, men også som slagtekvæg. Verdenshistorien er fuld af grufulde eksempler på terror, tortur og massedød pga. manglende sandhed og folkelig medindflydelse. Læs selv diverse netaviser og “EU = Europas Fjende”.

 35. Af Mikkel Madsen

  -

  Kan politikerne leve med et folk, der ikke er til at stole på 😉

 36. Af Kent Andersen

  -

  Hvor længe kan journalisterne leve med at ingen stoler på dem? Det nævnes henkastet, at politikere ligger “lige under journalister”. Lad være med at kaste med sten når man bor i et glashus!!! Man ser ofte indlæg, der diskuterer befolkningens forhold til politikerne (som dette). Indlæg der taler om medierne er ikke-eksisterende – det bliver det 100% tiet ihjel. Ikke et emne man OVERHOVEDET taler selvkritisk om i medierne!

  Medierne kommenterer jo politik ved at bruge nogle ansatte spindoktorer og kommunikationsfolk. Hvordan i alverden kan man tro, at politikere vil dikutere seriøst indhold i politik, når det eneste de bliver mødt med i pressen og stillet til ansvar overfor, er spørgsmål om politisk strategi, og “om det nu er klogt at udtrykke sig på den måde”? Hvad med at bede dem svare på og forholde sig til noget indhold? Hvad med noget seriøs journalistik istedet for denne underholdningsbranchejournalistik?

  Journalister burde se indad! Pres dog politikerne hvis i synes de springer over hvor gærdet er lavest. Gør dog noget ved det! Det er kun jer der kan gøre det, og at det ikke er sket, falder tilbage på medierne selv. Så indlæg som dette af Bent Winther kan jeg simpelthen ikke tage alvorligt!

 37. Af Finn Bjerrehave

  -

  Ingen stoler på vores politikere, skrivers der i min Berlingske, og efter denne triste nyhed, har i desværre en konkurrent indvortes, nemlig den korte radioavis radio 24syv, hvor 3-12-2015, gjorde demokratiet ondt samt journalisterne værre.
  Endelig efter ca 1 måned, med konstant pres på at svine EU i almindelighed, samt afstemningen 3-12-2015 i særdeleshed, blev dagen hvor en Ja siger Margrethe Auken skulle have 30 min i politisk tovtrækning med ham Kirsten.
  Jeg ventede spændt på starten, som ustandselig blev forkludret i telefoner, og aldrig kom udsendelsen i gang, og missionen fra den korte radioavis , min Berlingske som er radio 24syv, sluttede uden kontakt.
  Citizen Kane , har ikke levet forgæves. Finn Vig

Kommentarer er lukket.