Integration: Alle er enige om at tragedien venter

Af Bent Winther 72

Er man mest til de gode juleeventyr med en glad og lykkelig slutning, bjældeklang og smilende nissebørn, så skal man nok stoppe læsningen her. For det her er en gyser, historien om en forudsigelig katastrofe. Det er fortællingen om en samfundsudvikling, som alle – politikere, eksperter, interesseorganisationer, embedsmænd – med sikkerhed ved vil gå galt. De siger det endda åbent og uden at fortrække en mine. Det der, det går galt! Men ingen gør noget ved det.

Det handler om de tusinder af asylansøgere, der kommer til Danmark i disse år. Omkring 20.000 i år og op imod 25.000 næste år. Dertil kommer familiesammenførte. Regeringen og Folketingets partier kan forlænge perioden, hvor flygtninge er her på midlertidigt ophold, og de kan udskyde retten til familiesammenføring for en mindre del af dem. De kan stramme på de skruer, der er. Og det er de godt i gang med. Men det rokker ikke ved, at en meget stor del af dem, som får opholds­tilladelse i Danmark i disse år, vil slå sig ned i Danmark på mere eller mindre permanent basis.

Og hvad gør Danmark så for, at de bliver integreret og får et job? Hvad gør vi for at undgå, at flertallet af dem havner som sociale klienter, der fjerner sig længere og længere væk fra jobmarkedet? Ja, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger, at det ved han ikke. Men han håber, at arbejdsmarkedets parter gennem de kommende treparts­forhandlinger kan bidrage med en ny model. Det eneste, statsministeren kan sige med sikkerhed, er, at systemet ikke fungerer, som det er i dag, og at det sandsynligvis har noget med den danske samfundsmodel at gøre. Det sagde han torsdag på en konference arrangeret af tænketanken Cepos.

Og uanset hvem man spørger, er de enige med statsministeren. Enige i, at integrationen ikke fungerer, som det er i dag. Om det er generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm, eller det er førende eksperter i integration, tænketanke, der har været nedsat, Folketingets partier eller udenlandske organisationer, så er der ingen slinger i valsen: Det fungerer ikke. Beskæftigelsesfrekvensen for ikke-vestlige indvandrere er på 48 procent, og for irakere, afghanere og syrere er den endnu lavere, mens den for personer af dansk oprindelse er 74 procent. Forskellen på de 26 procentpoint koster samfundet omkring 16 milliarder kroner om året, fordi halvdelen af de ikke-vestlige indvandrere trækker på de offentlige kasser i stedet for at bidrage med skattebetaling. Forudsigeligheden i fortællingen om den mislykkede integration ligger i, at vi har prøvet det før. Jo længere tid der går, des mindre er sandsynligheden for, at flygtningene kommer i job, des mere vil de isolere sig i parallelsamfund og sociale ghettoer­, kriminaliteten vil stige og modviljen fra etniske danskere vil vokse, hvilket vil være gensidigt. Herefter kan enhver fortsætte den onde spiral. Tragedier har det med at gentage sig.

Og det er ikke, fordi bedre integration ikke har været på den politiske dagsorden. Arbejdsmarkedet flyder over med tilskudsordninger, særlige integrationsforløb, mentorordninger og alt muligt andet. Tænketanke og kommissioner har været nedsat, og Folketinget har vedtaget den ene pakke efter den anden. Så alt tyder på, at der skal helt andre midler i brug, hvis det skal lykkes. Måske er det netop den danske samfundsmodel, der er problemet. Hvis man ser mod især Tyskland, er det lykkedes at etablere et arbejdsmarked med korte ansættelser og lavere løn, som har fået mange indvandrere i job. Herhjemme er både arbejdsgivere og lønmodtagere inderligt imod en lavere indslusningsløn. Dansk Industri vil end ikke diskutere det med regeringen, når organisationen inviteres af Lars Løkke Rasmussen. Hvad løn angår, går vi ind for topartsforhandlinger, sagde DI-direktør Kim Graugaard på Cepos-konferencen. Underforstået: Det skal politikerne ikke blande sig i.

Parterne på arbejdsmarkedet henholder sig til, at der allerede findes offentligt finansierede tilskudsordninger, der betyder, at arbejdsgivere kan hyre en indvandrer til nul kroner i timen i en periode, så hvad skulle det hjælpe med en indslusningsløn på 70 eller 80 kroner i timen? Faktum er, at ordningerne ikke bliver brugt i særligt stort omfang, og at man i et gartneri, et mindre rengøringsfirma, en restaurant, et flyttefirma eller et hotel formentlig hellere vil undvære arbejds­kraften end at se sig indrulleret i kommunens og jobcentrets blanketter, forhør og bureaukrati. Og imens fortsætter tragedien. De fleste flygtninge, der kommer hertil, brænder for at komme i gang med at arbejde, starte deres egen virksomhed og tjene deres egne penge. Der er faktisk ikke noget, de hellere vil. Men de mangler kvalifikationerne på et højt specialiseret dansk arbejdsmarked og kan ikke oppebære en mindsteløn på 110 kroner i timen. Og jo længere tid der går, des mere synker de ned i rollen som sociale klienter – måske med lidt sort arbejde som biindtægt. Og alle de kloge og ansvarsløse kan se til og sige: Hvad sagde vi.

 

72 kommentarer RSS

 1. Af Brian Jørgensen

  -

  @Lemche

  Altså det vi i gamle dage kaldte en kværulant?

  Svært at tage ANSEN seriøst under falsk navn, jeg læser ikke avisen efter hunden har tisset på den 😉

 2. Af E. Larsen

  -

  En person der får lov til at skrive at Danmark i Irak har dræbt 1 million mennesker og er skyld i 10 millioner flygtninge burde jo indlægges hurtigst muligt. At han overhovedet får lov under 25 forskellige navne og forkortelser af sin navn som i øvrigt sikkert er Aksam mohammed eller lignende er utroligt. Og ingen sætter en stopper for hans udgydelser. Men S. P ind endda lukker sin blog for alle der bare har et ord i mod ham. Men spring J. H ………………. whatever over så længe b.dk. ikke kan finde ud af at slette trollen.

 3. Af B Larsen

  -

  Det er ikke kroner og øre det betyder det store i at integrer et større antal mennesker. Det der virkelig er begyndelsen til Danmarks opløsning som et robust, fredfyldt demokrati med kristen værdier er at vore politikker overhovedet slet ikke har mod til at stoppe op og sige NEJ til flere muslimske indvandrere. Se lidt på tallene på muslimske indvandre, der nu er på størrelse med Århus og langsomt æder sig ind med islamistiske krav på at ændre et 1000 årigt kristen kultur. Stop nu med at give efter for alverdens NGO organisationer og lad Danmark og danskerne bevare det der er tilbage af de sidste sørgelige rester for at kunne leve nogenlunde frit på gader og stræder. Hvorfor er vore politikker så forhippet på at koranen skal blive gadens parlament med vold og undertrykkelse?

 4. Af JANE VON RATHSACH

  -

  Erhversmanden Asger Aamund holdt 2. dec. et foredrag i Helsingør Domkirke. Der var stopfyldt og musestille i Kirken medens han i et timelangt godt forberedet og formuleret debatindlæg udtalte, hvad han tidligere offentligt har sagt om Indvandring og EU :
  EU er ikke værd at investere i. Hvem vil investere i en nedrivningstruet ejendom ?

  Danmarks politikere har i årevis truffet historiske fejlbeslutninger og de accelerer i disse år. Afstemningen 3. dec. 2015 om det voldsomt diskuterede Retsforbehold fik et NEJ.
  Det hjalp undertegnede og Asger Aamund også med til, i lighed med den voksende gruppe af alle sociale klasser, som forstår at Danmarks unikke stamhusbefolknings Kultur er både truet og udsat for en uhyggelig miskreditering.
  Islam får opfyldt særkrav på særkrav i knæfald for Merkels og Junckers ulidelige indblanding i Nationalstaternes lovstof
  .
  Senest ønsker EU at forbyde import af varer fra Israel. Dette blev båret frem af udenrigsminister Martin Lidegaard i den tidligere Socialdemokratiske regering med Thorning.

  Idag 14. dec. har Løkkes udenrigsminister Kristian Jensen trukket følehornene til sig, da overskrifter som JØDERSTJERNE BRÆNDEMÆRKER ISRAELSKE VARER er for provokerende og har skiftet holdning.
  Skandaløst at EU tillader sig sådanne tiltag kamufleret som info om oprindelsesland, når det handler om chikane og boycot af en højteknologisk stat med finere tilbud til araberne end de nyder i egne områder.
  Saudi burde snarere modtage bevågenhed, men det bliver for voldsomt, når olien skal glide ned. Hyklerisk og en ført islamvenlig politik, som EU traktaterne Lissabon og Barcelonaerklæringen.

  Indvandringen til Europa har ligget i støbeskeen tidligt, endda orkestreret af en Paneuropæisk bevægelse tænkt af aristokraten og filosoffen Kalergi til tonerne af Beethovens 9. symfoni.
  Der uddeles hvert andet år en Pris, som allerede Rompuy og Merkel har modtaget
  .
  Litteratur om dette er tungt opdriveligt, men det findes ved at google.
  Ville være interessant at læse et indlæg fra Bent Winther om dette lyssky projekt, som i realiteten er et folkemord på europæerne.

  Suzanne Bjerrehuus har på facebook delt Bent Winthers tekst og den er siden videredelt og kommenteret af adskillige plus naturligvis også af Asger Aamunds hustru selv.
  Danmark er i opløsning og befolkningen kommer i mindretal og synker ned i fattigdom uden velfærd. Danskerne betaler for deres egen undergang ved at stemme på de forkerte politikere.

 5. Af Daniel Thompson

  -

  Åh hjælp! Et af verdens rigeste lande har ikke råd til at hjælpe 20.000 krigsflygtninge! Det er jordens undergang! Vi kan ikke! Hvordan skal der nu blive råd til Audi, MacBook, iPhone og modetøj på samlebånd? Kan det virkelig passe at vi skal til at bruge vores penge på andre mennesker i stedet for shopping? Gys og gru!

 6. Af Henrik S

  -

  Daniel Thompson
  Du ved udemærket det ikke stopper med 20.000 “krigsflygtninge”.
  Du er dog et ubehageligt menneske, således at nedgøre danskerne i deres selvforsvar imod en fremtidig udryddelse af disse muslimske/afrikanske horder .
  Mener du dermed , at det er 20.000 og dermed stop?
  Nej , det gør du selvfølgelig ikke! Du går formentlig ind for at danskerne erstattes af den lysebrune race som planlagt af EU efter Kalergis masterplan.
  Denne plan er eneste forklaring på at EU INTET har gjort for at sikre Europas ydre grænser.
  Det kan kun være en bevidst handling!
  EU er vores værste fjende i Kamper for at bevare vores samfund og vores kultur.

 7. Af Henrik S

  -

  Udryddelse var et forkert ord , der skulle stå : Et stop for disse osv

 8. Af Niels B. Larsen

  -

  Er samtlige bestemmende mennesker i dette land blevet totalt rablende vanvittige?

  Integrationen KAN ikke lykkes.

  Det kan den ikke af flere årsager:

  1. der er end IKKE jobs til alle danskerne, som er rimeligt veluddannede; hvordan skal der så kunne skaffes jobs til (halv)analfabeter, som end ikke kender sproget og stort set er uden (ud)dannelse?
  2. Mange af folkevandrerne – jeg nægter at spille med på flygtningemelodien – VIL ikke integreres, men bare nasse på godtroende mennesker
  3. Disse folkevandrere er uglesete stort set overalt i samfundet og kan ikke påregne den store sympati eller hjælp.

 9. Af Helge Nørager

  -

  Kære rare Hr. Niels B. Larsen.

  Dansk Industri, hyler konstant om mangel på arbejdskraft.

  Alle politiske blå smølfer fra LA, til DF, har igennem mange år tudet befolkning øre fulde om at der er arbejde til dem som gider.
  Men offentlige overførselsindkomster er for høje.

  Så der er arbejde nok, de siger de kloge, basta.

 10. Af Benny B

  -

  Ghetto dannelser.
  Da jeg engang flyttede til Amager, handlede jeg ind en gang imellem i Urbanplanen.
  Til at starte med lå der en Bank, en Fakta, en Serup købmand, et posthus og en Bager.

  Nå, først blev Fakta nedbrændt og mærkelig nok blev den ikke genopført.
  Derefter var der skudhuller i bankens vinduer, den lukkede også.
  På den facon lukkede den ene butik efter den anden indtil, at der ikke var flere tilbage. Farvel lov og orden.

  I dag er der kun en butik i Urbanplanen som bøllerne ikke røver eller brænder ned og det er selvfølgelig en muslimsk grønthandel.

  Dette er hele Danmarks fremtid, hvis vi ikke stopper tsunamien af muslimske migranter.

 11. Af Thomas Kiær

  -

  Jeg har ventet i tyve år, på at en debattør med en smule vægt fra fra den politiske mainstream ville sige disse ting. Spørgsmålet er , hvad Bent Winther mener, man skal gøre for at undgå ulykkerne? “Mere af det samme” synes indtil videre at være svaret.

 12. Af Hannah Langgård

  -

  Eva Madsen og Marius Rizoiu
  Jeg kan godt forstå, hvad du mener, men jeg vil slå fast, at jeg ikke er enig. Danmark er et åbent land med plads til alle. Dog hvis folk gerne vil blive bosat i Danmark og integreres, skal de bidrage til det danske samfund. De skal have arbejde, og arbejde for deres penge. De skal ikke komme til landet, og tro de kan leve efter de danske vilkår uden at gøre noget for det selv. Undersøgelser viser, at kun 13% af de indvandrere, som kom til Danmark i 2009, havde arbejde efter 3 år, resten lå hjemme på sofaen, og de lever af den skat vi som dansk statsborger betaler, og den danske statskasse. Derfor er regeringen kommet med den ide, at flygtninge som kommer til Danmark, og gerne vil have arbejde, skal have indslusningsløn, hvilket er et GODT alternativ. Dette vil spare staten for en stor sum penge. Dette synes jeg er en god ide, da det ofte giver flygtninge mulighed for, at arbejde og tjene penge, når vi nu har budt dem velkommen i landet. At flygtninge bliver en del af den danske arbejdsplads, vil også give et klart indblik i den danske dagligdag, hvor arbejde jo er en stor del. Det vil også give flygtninge muligheden for at møde danskere, og skabe en social relation til os. Det vil mange af de flygtninge, som kommer til landet ofte gerne ændre på. Specielt vores traditioner, da de ikke synes det er okay, at der synges danske julesange eller der bliver serveret svinekød i daginstitutionerne. Altså, vil de gerne holde fast i nogle af de traditioner, som de har levet med i årevis. Jeg mener, at så længe vi har mulighed for, at tage -imod – og integrere flygtninge, så skal vi selvfølgelig også gøre det, men de skal ikke komme til Danmark, og tro, de kan ændre på vores danske måde at gøre tingene på.

 13. Af Jan Petersen

  -

  Hannah Langgård, tror du iøvrigt selv på noget af det usammenhængende ævl?

 14. Af L. Petedersen

  -

  @ Jesper Beinov. (1-2)

  Jeg vil fortsat gerne have dig til at forholde dig til din bistand af ca 720.000 kr. årligt (inkl. drift)
  Hvorfor skal andre, (herunder nytte-jobbere mv. tvinges at betale, så du kan ligge i 50K gage?)

  Hvad du ignorere, er netop at de markeds-underlagte, tvinges at betale de markeds-immune,
  hvormed arbejdsgiver skal betale højere løn til de markeds-underlagte, hvilket igen betyder,
  at de markeds-immune, umoralsk, forretnings-idiotisk opnår første eksistensretten

  MERE KONKRET:
  Vi har Per, Per mister jobbet via outsource, da det er den eneste måde arbejdsgiver kan omgå
  at betale den markeds-immune, såvel arbejdsgiver vinder enorm organisk vækst via samme..

  Hvad bedre er, at disse markeds-immune, (netop uden om markedet, deraf navnet), i kraft af
  den “såkaldte” Danske model, selv kan aftale egne gager og goder, hvilket konkret betyder,
  man kan ”stemme-spekulere” i foreningsmedlemmets genvalgs-strategi.. Men tilbage til Per

 15. Af L. Petersen

  -

  @ Jesper Beinov. (2-2).

  Nu sendes Per ud (af en kommunal markeds-immun) som fx. skolepedel, hvortil pågældende
  skoles leder, kan budgettere med et rundt 0,-, da Per køre på kommunal bloktilskuds-kroner.

  Imens Per agere snot til grin i arbejde, tilmed uden han kan optjene A-kasse anciennitet mv.,
  hindre han dermed sig selv i at få job, men tillige andre alment jobsøgende, da Per jo spærre
  vejen,, alt imens Ali, og snart Jarek og Svetlana, venter i kulisien på at gå i til grin taber turnus.

  Med andre ord.. et gigantisk, ikke-A-kasse anciennitets berettigeret, og dermed fastholdt on
  and off arbejdende taber-proletariat, som kan agere kaste-bistands-folk for dig og venner…

  AFSLUTNING:
  Og tillad mig så at slutte med en vigtig, (til dato, aldrig besvaret gentagelse).. * H V O R F O R *
  skal Per, (eller andre), tvangs-betale 720.000 bistandskroner i snit til dig, (og din bror), uden i
  levere håndgribelig værdi, nu når Per og venner “skal bruge egne penge” at kunne beholde sit
  job for, da arbejdsgiver ellers må betale højere løn til Per, så Per deraf kan betale din bistand ?

 16. Af Jan Petersen

  -

  Jesper Beinov er ren manipulation. Formentlig lobby for DA/DI. Hvem skal betale såkaldt “indslugsningsløn” til ubrugelig arbejdskraft? DET SKAL SKATTEYDERNE!

 17. Af L. Petersen

  -

  @ Jan Petersen.

  Blot til korrektion.. DI, DA, DE, samt DI´s underafdeling CEPOS, er den interne magt kørt over
  på de offentlige leverandører. I øvrigt kan oplyses, at Karsten Dybvad, tilhøre foreningen:
  Socialdemokratiet, hvilket mildes talt disharmonere med en privat erhvervsorganisation..

  Endelig har vi ligeledes tidl. direktør i DI, – Lars Goldschmidt, som ved seneste valg, stillede op
  for socialdemokratiet, hvilket atter cementere hvad som sker, når man gennem 35 år, hælder
  godt 35 procent vækst i offentlig hverv, versus 16 procent for det private, hvorpå erhvervets
  interesser, bliver af statslig karakter, imens kompensationen for kostprisen, sjovt nok hentes
  uden for Danmarks grænser, (i kraft af outsouce), hvormed man reelt stikker af fra sig selv 😉

  KONKLUSION:
  Når du siger DI, DA, DE, er her ingen tvivl om, at du tænker på erhvervet Danmark som et hele,
  men er aldeles forkert, hvorfor jeg venligst skal bede om, du sætter dig ind i bistandens A.B.C.

 18. Af Jan Petersen

  -

  Når jeg skriver DA/DI mener jeg selvsagt Dansk Arbejdsgiverforening / Dansk Industri! Iøvrigt, hvorfor svarer formodede lobbyist Jesper Beinov ikke selv?

 19. Af L. Petersen

  -

  @ Jan Petersen.

  “Når jeg skriver DA/DI mener jeg Dansk Arbejdsgiverforening / Dansk Industri”.

  Ja naturligvis, men blot til orientering, så sælges disse “såkaldte” erhvervsorganisationer som
  værende det Danske erhvervs generelle repræsentation, (via journalisten som evig og altid),
  hvorfor det mere end må formodes, at du og andre, er af den fejlopfattelse, at her er tale om
  private erhvervsorganisationer i traditionel forstand, hvilket MILDES TALT ikke er tilfældet,

  apropos socialdemokratiske Karsten Dybvad, samt Lars Goldschmidt, hvor sidstnævnte
  stillede op for socialdemokratiet ved seneste valg, så går denne Stats-aktiverede lobbyisme
  ligeså igen, når tanken fx. falder på L. Espersen, eller K. Hækkerup, i kraft af disses connection
  til de tidl. skatte-finanser; denne gang via dette over-skattesubsidierede landbrug, samt off.
  anlægsinvesteringer, og hvilken skattebetalt lobby-takst, udløser 2,5 mio kroner i årsgage..

  At samme personer forinden, har siddet og pumpet skattekroner ud til selv samme erhverv,
  man efterfølgende installere sig ind i som lobbyist-direktør, alt imens pressens skatte-købte,
  ikke blot tier, men direkte vender den rundt; og heraf lader Karen Hækkerup få fri uhindret
  tale på mediet, uden en eneste konfrontation ses udført, fortæller desværre kun al rigeligt 🙁

 20. Af Arne Hornborg

  -

  Hvis Danmark har behov for VELKVALIFICERET arbejdskraft, så skal arbejdsgiverne søge medarbejderne i deres hjemlande og ikke blandt tilfældige flygtninge.
  Der bliver ævlet om ,,arbejdskraftens frie bevægelighed”. Det bør tages alvorligt, nemlig ,,arbejdskraften” og ikke blot mennesker der frit kan bosætte sig i f.eks. Danmark, hvor der ikke er arbejde til dem. Mon ikke begrebet er blevet temmelig misforstået?
  Ophold i Danmark BØR være selvforsørgelse.
  Danmark, Sverige, det øvrige Europa, specielt Tyskland med de vidtåbne arme, kunne begynde at sende alle de ,,flygtninge” der IKKE opfylder asylreglerne retur til oprindelseslandene, så var der sikkert ikke mange ,,reelle flygtninge” tilbage.
  Sover Europas politikere? De tager åbenbart ikke asylbegrebet alvorligt og bogstaveligt.
  ,,Fupasylanter” og ,,bekvemmeligjedsflygtninge” begår, efter MIN opfattelse, bedrageri. Tiltusker sig asyl og ophold på falske grundlag, under falske forudsætninger.
  Politikerne overalt i Europa burde gøre de mange raske unge mænd der, uberettiget, søger asyl, opmærksomme på hvor feje og ynkelige de er.
  Disse raske unge mænd der ofte flygter alene, mens koner, børn og ældre bliver tilbage, under endnu mere vanskelige vilkår. Bliver groft svigtet.
  Spørg disse unge mænd om de med god samvittighed overlader kampene i DERES hjemlande til udenlandske soldater, blandt andre danske, mens de selv, fejt og ynkeligt, kryber i skjul under Merkels omfangsrige skørter.
  Politikerne burde opfordre disse våbenføre mænd til at danne en ,,frihedshær” drage HJEM og kæmpe for deres lande.
  Mon ikke mange af os kender svaret på forhånd?
  Eller venter de bare på at vende våbnene mod os i Europa, som en hel 5. kolonne?
  Den sidste GLADE nyhed, læste jeg her til morgen i min Berlingske morgenavis, at mange, rigtig mange, flere hundrede ,,bekvemmelighedsflygtninge” har både i Finland såvel som i Sverige, trukket deres asylansøgninger tilbage, er, eller vil rejse tilbage til DERES eget land.
  Lad dét blive grundlag for mange ,,bekvemmelighedsflygtninges” handlemåde. Taget til efterretning.
  Se dét var en RIGTIG GOD NYHED, i hele det morads af fup og svindel.
  Arne Hornborg
  Typografisk mediegrafiker/forfatter.

 21. Af john m. m.

  -

  snak bla. bla. INGEN forholder sig til “the ROOT” = EU – islam – invasionen. MSM er DYBT infiltreret af det YDERSTE venstre i HELE EU.

  Thats it !

  Nyd et europa i FLAMMER , en fantastisk fremtid venter dine børn.

  GAME OVER . . . . .

 22. Af hans andersen

  -

  På intet tidspunkt eller noget sted er det lykkedes at integrere medlemmer af den muslimske røverbande blandt deres ofre. Kun ondsindede mennesker vil prøve.

Kommentarer er lukket.