De unge mangler en Bjarne Hastrup

Af Bent Winther 45

Ældresagens administrerende direktør, Bjarne Hastrup, er ofte blevet nævnt som en af landets mest magtfulde lobbyister. Det er han måske også. I denne uge fik han i hvert fald indirekte skabt panik og kaotiske tilstande på Christiansborg, åbnet finansloven på ny og annulleret eller udskudt besparelser på de ældres boligydelse for 90 millioner kroner.

Det er godt gået, men Hastrup er ikke alene. Han har folkestemningen med sig, og det store halløj i Folketinget er mest af alt et udtryk for, at der er bestemte områder og bestemte befolkningsgrupper, som er hellige, når det gælder besparelser – og det er der enighed om fra højre til venstre.

På andre af finanslovens mange udgiftsposter går betydeligt nemmere. De gamle bliver der lyttet til i korridorerne på Christiansborg med respekt og tilbageholdt åndedræt, mens de unge – som ikke kan komme ind på det dyre ejerboligmarked i de store byer, som rammes af nedskæringer i uddannelser og SU, fremdriftsreformer og lavere dimittendsatser – skal råbe meget højt for at blive hørt.

Når de ældre som vælgergruppe er tæt på at være urørlig, så er der flere forklaringer på det. Dels er gruppen stor og i stand til at flytte mandater, dels er det et umiskendeligt faktum, at vi alle sammen havner der en dag – som ældre medborgere – hvis vi ellers lever længe nok.

Hvis vi ikke selv tilhører gruppen af pensionister, så har vi forældre eller bedsteforældre, der gør det. Og hvem ønsker ikke det bedste for dem? Det er den almindelige opfattelse, at de ældre skal have det godt, for det har de fortjent efter et langt liv med hårdt slid.

Sidst så man det foldet ud med tilbagetrækningsreformen og udfasningen af efterlønnen. Det tog rigtigt mange år, før politikerne tog mod til sig til at gennemføre den reform, som i årevis stod og blinkede med røde lamper som den mest indlysende med hensyn til at gøre dansk økonomi holdbar på længere sigt. Først da den økonomiske krise for alvor satte ind, blev der skabt en krisestemning, som gjorde reformen mulig.

Problemet for forligspartierne med hensyn til de forholdsvis beskedne besparelser på boligydelsen var, at de også ramte nogle af de fattigste ældre. Det satte Dansk Folkeparti under et voldsomt pres, fordi partiet med ældrecheck og »værdighedsmilliard« har markedsført sig som de ældres beskyttere.

Derfor gik der løftebrud i debatten, og det ved enhver hvor ender: Med rasende vælgere, undskyldninger og løfter om bod og bedring. Men var der sket det samme, hvis nogen havde begået løftebrud over for de unge, de uddannelses­søgende, børnefamilierne? Næppe.

Set under ét er de ældre ellers en ret velhavende befolkningsgruppe, og de bliver rigere i fremtiden. I sidste måned viste en undersøgelse fra AE-Rådet, at personer under 40 år har haft et direkte fald i den gennemsnitlige nettoformue siden 1997. Unge i dag er altså målt på deres formue fattigere end for 18 år siden. Omvendt har personer over 60 år haft en stor stigning i netto­formuerne. I gennemsnit på over 200.000 kroner i samme periode, konkluderes det. I de kommende år vil pensionsformuerne vokse stort, og både i rejsebranche, gourmetbranchen og golfbranchen har man for længst opdaget de ældre som en meget købestærk gruppe.

Der er mange forhold, der påvirker generationernes økonomi. Der har været talt meget om den særligt velstillede såkaldte rødvinsgeneration eller 68-generation, og nogle generationer har da også formået altid at ride på den grønne bølge, mens andre falder ned i det ene hul efter det andet.

Hvordan hver generation klarer sig kommer i høj grad an på, hvordan økonomien så ud, da de var unge og for første gang skulle etablere sig på job- og boligmarkedet. Var der stor arbejdsløshed, adgangsbegrænsninger og krise – eller stod alle døre åbne? Var ejerboliger til at købe for almindelige indkomster, eller krævede det en større startkapital?

Som politiker bør man være i stand til at se det overordnede billede og ikke lade sig forblænde af enkelte interessegruppers evne til at tilgodese sig selv. De seneste otte års økonomiske krise har især ramt de unge, der som den første generation i nyere tid vokser op uden at have flere og bedre muligheder end deres forældre.

Det er en vigtig erkendelse, som kommer til at sætte sit præg på vores tid. Men de unge mangler tydeligvis en Bjarne Hastrup

45 kommentarer RSS

 1. Af Jan Petersen

  -

  Ældresagen og Lerjermes Landsorganisation gjorde sig den ulejlighed at regne på finansloven, da den blev fremlagt. Og råbte allerede da vagt i gevær – hver fjerde pensionist vil blive ramt. Det var vel det arbejde regnedrengene i finansministeriet skulle have udført?

  Mht at unge er total fraværende i samfundets almene politiske debat, så har Berlingske blogs selv et par glimrende eksempler. De kalder sig mellinnials og har absolut intet samfundsrelevant på hjerte. Meget trist!

 2. Af Helge Nørager

  -

  Jeg har ofte fremturet med teori om, at disse forringelser af de unges levevilkår.
  Er en snedig masterplan, som går ud på at fremtidens beslutningstagere er blevet så hårdt ramt, af de voksnes urimeligheder.
  At det bliver payback time, med massive forringelser for ældre, afskaffelse af folkepension, afskaffelse af alle sociale ydelser til de ældre.
  Det er i øvrigt en ret smart plan, vi så med “Du er din egen lykkes smed”, under kartoffelkur, at det virker, fremtidens beslutningstager, bliver formet af den siddende regerings politik.
  Alle ældre kan kun grue for den dag, det bliver pay back time.

 3. Af t. sørensen

  -

  Jeg er en folkepensionist på over 70 år. Får folkepensionens mindstebeløb. Har formue. OK. Men sådan er det ikke for alle pensionister. Er man i den situation, at man skal på plejehjem på grund af fysiske eller mentale problemer, da kan den finansielle situation hurtigt skifte. Det er dyrt at skifte fra ejerbolig der er betalt til ældre bolig eller handicapbolig. Man har en stor egenbetaling. De pensionister som ikke har nogen kapital at tære på. De er trængt op i en krog. 90 mill. på finansloven er småpenge. Lad de ældre beholde dem. De unge har mulighed for selv at påvirke deres egen situation positivt. Den mulighed har de ældre ikke. Da vi havde den, brugte vi de muligheder vi havde for at spare op og sikre vores alderdom. Det skal vi vel ikke straffes yderligere for på vores gamle dage.

 4. Af Finn Larsen

  -

  Hvir er det rigtigt. Vi bevæger os hen imod et gerontokrati af værste skuffe. Politiske beslutninger rager mange årtier ud i fremtiden så hvis der var retfærdighed til burde en person have en stemmevægt proportional med dennes forventede restlevetid.

  Den skandinaviske model med at al velfærd finansieres af de til enhver tid eksisterende skatteydere holder simpelt hen ikke længere. Omkostningen i den 3. alder er så voldsomme at det bare ikke kan lade sig gøre at få andre til at betale. Der skal spares op. Skat skal sættes til side til den enkelte.
  Det er simpelt hen så jammerligt at høre Lars Løkke stå og jamre sig over at en østeuropæer der kortvarigt tager arbejde i Danmark og betaler dansk skat kan få en dansk børnecheck, selvom “det er meget billigere at købe Nutella der hvor han kommer fra”. Hallo mand. Han betaler skat her i Danmark og kommer aldrig til at bruge den velfærd som opsluger 110% af de indbetalte skattekroner. På trods af det under du ham ikke en skide børnecheck. Jammerligt.

  Danskerne er et utroligt disciplineret og artigt folkefærd. At de finder sig i at indbetale millarder til pensionsordninger vel vidende at hver en krone de indbetaler, vil staten til sin tid trække fra i de ydelser man kan få fra det offentlige. Det er imponerede. Gad vide om det bliver ved.

 5. Af Benny B

  -

  Bent Winther.
  De unge får noget meget bedre i bytte for nedskæringer af uddannelser og SU.
  De får nemlig multikulti og det er nemlig meget bedre end uddannelser og SU.
  Vores politikere har nemlig lovet os, at vi bliver meget rigere af indvandring.

  Godheds industrien siger det og det er da også beviseligt, at DE er blevet rigere af indvandringen. Se bare deres chefers lønninger, de runder stort set alle en million for deres hengivenhed.

  Vores industri siger det også. De elsker billig arbejdskraft og deres chefer sparer heller ikke på egne lønninger.

  Så, slå bare koldt vand i blodet. Med de mængder, som vi importerer, bliver vi alle stikende rige!

 6. Af Uffe Staulund

  -

  @ Advarsel dette indeholdert tekst fra et indlæg til Josefine Fock, det er rent genbrug, som er oppe i tiden.

  Der er 10 registredrede partier i Danmark, og det er 7 for mange. Grunden til at vi har 10 partier er, at man har fået det til at blive en skatteyder betalt tilstedeværelse, hvor bekymringerne rækker til, om man er populær på Facebook, TV2 og DR.
  Indtægter og pension kommer jo via nem konto. Hvor svært kan det være.

  I et privat firma, kan man ikke have en bestyrelse ser opfører sig, som folketinget.
  Folketingets medlemmer, som bekæmper hinanden med liv og sjæl, i stedet for at tjene folket, som de er valgt til.

  Hvis folketinget skulle opføre sig som et privat firma, der skulle give overskud, så var der i tusindvis af skeletter, som skulle laves til benmel.

  APM, Novo, Lego, Danfoss og mange andre firmaer var ikke blevet så store, såfremt de ikke havde samarbejdet internt og hvis de havde pisset på deres kunder, som folketinget gør på sine vælgere.

  Folketingets ‘pisning’ på vælgerne består i at misbruge de indtjente skatte kroner på ‘tant og fjas’ og stille fjollede krav til vælgerne.

  Jer som har svaret Bent Winter har sikkert en misbrugs eksempel liste i baghovedet, som I af politisk korrektheds fornemmelser ikke offentliggør. Den katolske kirke havde skærsilden til at true med, Berlingske truer ikke, de bruger bare filteret!

 7. Af p jensen

  -

  Hvorfor har vi store økonomiske og sociale problemer her i Danmark. Det har vi pga. “ældrebyrden” ynder visse politikere og journalister at påstå. Men det er løgn, det er pga. politikerbyrden og journalistbyrden. De to byrder svarer nu til to møllestene om halsen på de allerfleste danskere. For de to radikale og vældig humanistiske grupper har importeret så mange kulturfremmede ind i landet at udgifterne løber op i mange, mange, mange MILLIARDER kroner, og derfor er der ikke længere råd til ordentlig velfærd til danskerne. Både danske børn og unge, ældre og gamle danskere lider nu under utallige nedskæringer og spareøvelser..

 8. Af p jensen

  -

  Noget tyder på at landets magtelite er godheds- og indvandringsindustrien, plus DR, nogle tv-stationer plus Venstre mv. For dem vil det være bedst hvis danskerne fordrives og udskiftes hurtigst muligt. Og det er jo også hvad de er i gang med. Løkke lovede op til valget stop for indvandring, men det er nu lavet om til 50.000 ekstra migranter, PLUS familiesammenføring mv., og så er de nul ekstra blevet til 200.000 ekstra. Det største løftebrud eller bedrag i flere år.

 9. Af p jensen

  -

  Noget tyder på at landets magtelite er godheds- og indvandringsindustrien, plus D R, nogle tv-stationer plus Ven stre mv. For dem vil det være bedst hvis danskerne for drives og ud skiftes hurtigst muligt. Og det er jo også hvad de er i gang med. Lø kke lovede op til valget stop for ind vandring, men det er nu lavet om til 50.000 ekstra mi granter, PLUS familie sammenføring mv., og så er de nul ekstra blevet til 200.000 ekstra. Det største løfte brud eller be drag i flere år.

 10. Af p jensen

  -

  Noget tyder på at landets magtelite er godheds- og indvandringsindustrien, plus D R, nogle tv-stationer plus Ven stre mv. For dem vil det være bedst hvis danskerne for drives og ud skiftes hurtigst muligt. Og det er jo også hvad de er i gang med. Lø kke lovede op til valget stop for ind vandring, men det er nu lavet om til 50.000 ekstra mi granter, PLUS familie sammenføring mv., og så er de nul ekstra blevet til 200.000 ekstra. Det største løfte brud eller be drag i flere år……………………..

 11. Af p jensen

  -

  Noget tyder på at landets magtelite er godheds- industrien plus…. (indlæg 15.11 kom ikke på)

 12. Af Kirsten Rasmussen

  -

  Ja, Bjarne Hastrup er en dygtig lobbyist. Personlig kunne jeg dog godt tænke mig at se nogle konkrete beregninger over, hvilken betydning, det ville have fået, hvis det nu forkastede forslag til nedsættelse af pensionisters boligydelse var blevet vedtaget.

  Det mest konkrete, jeg har kunnet finde, var følgende (og det er sådan, som situationen er i dag):

  Enlig pensionist med kun folkepension:
  – indtægt før skat pr. år: ca. 150.000 = pr. måned ca. 12.500 = efter skat ca. 10.000
  – husleje 8.000 (65 m2 plejebolig) minus boligydelse 6.500 = nettohusleje 1.500 = rest 8.500
  – betaling på plejehjem = ca. 5.000
  – rest at leve for = 3.500

  Selv om man udover de 5.000, man skal betale for de ydelser, et plejehjem kan levere, selv skal afholde f.eks. telefon, tv-licens, frisør, beklædning m.m., så kan jeg nu ikke at, at Bjarne Hastrups “katastrofe-scenarier” er helt realistiske, og jeg kan hvert fald ikke se, at nogen skulle være nødt til at fraflytte deres plejebolig, selv om de så skulle miste kr. 500 pr. måned i boligydelse. Men det er selvfølgelig kun ét eksempel – det indrømmer jeg – og der kan være andre situationer/eksempler, hvor beregningen ser anderledes ud. Jeg har bare ikke set dem. Men jeg ville gerne.

  Noget andet, jeg finder lidt irriterende, er, hvordan alle, der berøres af besparelser og lignende, beklager sig. Måske er vi dansker blevet en værre flok pivskider (for nu at sigedet lige ud).

 13. Af p jensen

  -

  Kirsten, dine tal passer ikke helt, og det er en kold kendsgerning at mange flere arbejdsløse og pensionister kan ende på gaden som hjemløse, hvis de asociale nedskæringer fortsætter.

 14. Af Kirsten Rasmussen

  -

  OK, P Jensen, så vis mig de rigtige.

 15. Af ole hansen

  -

  Hørte i TV mo ge ns lykke toft og uf fe elle ma nn være rørende enige om at migranter har krav på ordentlig og anstændig behandling i henhold til “internationale konventioner. Vi danskere har ikke nogle konventioner der bakker os op. Og institut for menneskerettigheder får vi heller ikke nogen støtte fra. Ærgerligt.

 16. Af ole hansen

  -

  Med andre ord, vi danskere har ikke krav på anstændig behandling. Noget der også fremgår af talrige politiske udspil.

 17. Af P Christensen

  -

  Ole Hansen:
  Nej, dansken skal blot betale (rævedyrt) i skatter og afgifter for at vore landspolitikere kan
  rende rundt og lege globale, barmhjertige samaritanere.

  Men dansken skal ikke forvente noget igen.
  Tværtimod søges vi ubehjælpsomt indgydet en uretmæssig dårlig kronisk samvittighed
  ved at blive tituleret som fremmedhadere, CO2-benægtere et cetera.

  Faktum er at hovedparten af landspolitikerne udøver skadelig politik for Danmark.

 18. Af Pia Jensen

  -

  Lobbyisme er da ulækkert. Det skal man da ikke opfordre til. Det er udemokratisk tale.

 19. Af Helge Nørager

  -

  Kære rare søde Kirsten Rasmussen.
  Hvis de i deres omgangskreds havde ældre mennesker eller familie på pension, eller ligende.
  Synes jeg du burde fremlægge dine tal for dem, og sammenligne med virkeligheden.

  Men siden du skriver som de gør, er de sikkert et af verdens mest ensomme unge mennesker, eller de kun færdes blandt mennesker der er født med en sølvske i munden.

 20. Af Helge Nørager

  -

  Kære r,re søde Kirsten Rasmussen.
  Hvis de i deres omgangskreds havde ældre mennesker eller familie på pension, eller noget derhen af..
  Synes jeg du burde fremlægge dine tal for dem, og sammenligne med virkel.gheden.

  Men siden de skriver som de gør, er de sikkert et af verdens mest ensomme unge mennesker, eller de kun færdes blandt mennesker der er født med en søl,ske i munden.

 21. Af poul boie pedersen

  -

  “Set under ét er de ældre ellers en ret velhavende befolkningsgruppe, og de bliver rigere i fremtiden”

  I betragtning af, at den af DF og Venstre ønskede sænkning af boligydelsen netop vedrører de dårligst stillede pensionister, er denne bemærkning mildt sagt noget mystisk.

  Måske er der et andet sigte, Venstre ynder jo at i tide og utide at fastslå, at det skal kunne betale sig at arbejde. Og det betyder jo i deres noget særprægede logik, at for de udsatte gruppes egen skyld, bør ydelser til disse grupper sættes ned. Mon pensionisterne medregnes her, eller taler vi om ren humbug og spareretorik i det hele taget?

  Og det er måske forledt af denne retorik, at Bent Winther helt glemmer de ledige og de sygdomsramte, når man taler om grupper, der for alvor er blevet ringere stillet i 00-erne.
  Samtidig med at efterlønnen reelt blev afskaffet, han man jo nemlig nedsat perioden, hvor man kan få understøttelse i eget betalt fagligt regi til 2 år. Det har betydet, at f.eks. personer, der bliver massefyret og har nået op til ca. 60-års alderen på et nørrejysk eller lollandsk slagteri, bliver ledige på en måde, der næsten umuliggør ny beskæftigelse inden det går galt.
  De bliver nu efter 2 år skubbet ud i bistandshjælp, der er sådan indrettet, at man ikke må eje en klink (herunder hus eller ejendom) hvis de skal udbetales. En sådan tilstand, betyder drastisk nedsparing for de ramte. De plukkes som høns lige inden pensionsalderen indtræder, og dermed ser de frem til en pensionisttilværelse uden den buffer, som opsparing eller et hus er for alle andre.
  Vi kender jo omfanget af denne mekanik, Den overstiger de reformglade borgerlige politikeres “forventninger” med en faktor 20, og i det lys sætter jeg ærlig talt spørgsmål ved, om Bent Winther på ordentlig vis har beskrevet den voldsomme velstandsforbedring, han gør gældende ovenfor for denne gruppe pensionister, eller det er bevidst at han taler om pensionister som én stor gruppe.

 22. Af Jan Petersen

  -

  Hvor er de oprørske unge henne? Millenials – sukker dybt!

 23. Af Benny B

  -

  225000 Svenske pensionister lever i dag under EU’s fattigdomsgrænse.
  Pengene går til noget meget vigtigere og nobelt.
  Skidt med, at de har arbejdet og betalt skat hele livet, de skal alligevel snart dø.

  I Danmark er der desværre nogen, der taler de gamles sag og derfor er det så de unge og sygehusene, som må betale for indvandringen.
  De kalder det nødvendighedens politik.

 24. Af Kirsten Rasmussen

  -

  @Helge Nørager
  Faktisk er jeg selv pensionist

 25. Af p jensen

  -

  Med salami-metoder er man i fuld gang med at afskaffe velfærdsstaten og nationalstaten samt danskernes økonomi, kultur, familieliv, privatliv, frihed, sundhed og tryghed. Men som EU-valget fornylig viste, så har kun 53% af danskerne forstået de enorme og u-hyggelige konsekvenser af udemokratisk fjernstyring. Ca. 40-47% har ikke forstået ret meget.. (eller har særlige interesser)

 26. Af Uffe Staulund

  -

  @ Kirsten Rasmussen,

  Tak fordi du bidrager med et godt indlæg. Jeg er enig med dig i dit budget overslag. Der kan sagtes findes yderligere besparelser på budgettet. F.exTV kan laves om til ‘pay pr view.’

  Det store problem er, at befolkningen gennem de sidste 60 år er opdraget til at få tilskud til dit og dat, som betaling for en urimelig høj skat.

  Politikerne er gode til at trække skatteyder kroner ud til mærkelige formål, F.ex. den selvlysende bænk i København eller broen over A9 til Hasselmusen ved Svendborg.

  NGO’erne er ligeledes talentfulde til at lokke penge fra ‘gamle Ane i Kæret’.

 27. Af p jensen

  -

  Er det ikke grotesk: Flere caféer og væresteder for hjemløse danskere har indskrænket åbningstiden fra kl. syv morgen til 23 aften, til noget med åbent fra 12-16. Og nogle har været ved at lukke, fordi der manglede 25 eller 50.000 kr. til driften. Kun privat støtte hindrede lukning. Vi danskere er 3. klasses borgere i vores eget land. For der er altid penge nok når det gælder migranter.

 28. Af p jensen

  -

  PS: DR som er de radikales og indvandringsindustriens følelsesporno højttaler sender mange udsendelser pr. uge, om hvor synd det altid er for migranter der har mistet alt. Men danskere der har mistet alt, interesserer ikke DR, dansk radios svar på nordkoreas radio. Lige nu pludrer en kvinde løs om at vi bør gøre meget mere for indvandrerne.

 29. Af p jensen

  -

  Week-end avisen fortæller nu at ekstremt farlige bakterier og virus kan være på vej fra Asien og Mellemøsten. Bakterier der er dødsensfarlige pga. af et muteret gen der gør bakterier 100% resistente. Der findes INGEN midler til at bekæmpe dem, og fremover kan folk komme til at dø af helt banale ting, fra blærebetændelse til en lille rift. Resistensen videregives til mange andre arter af bakterier.

 30. Af p jensen

  -

  NYHED: Week-end avisen fortæller at ekstremt farlige bakterier og virus kan være på vej fra Asien mv. Bakterier der er dødsensfarlige pga. af et muteret gen der gør bakterierne 100% resistente. Der findes INGEN midler til at bekæmpe dem, og fremover kan folk komme til at dø af helt banale ting, fra blærebetændelse til en lille rift. Resistensen videregives til mange andre arter af bakterier. Eksperter taler om at vi kan være på vej ind i en mørk tidsalder med epidemier værre end pesten kaldet “den sorte død”.

 31. Af jan nielsen

  -

  Har også læst artiklen om den nye bakterietype. Det var skræmmende læsning, for vi rammes jo alle af småinfektioner hvor penicillin eller lignende klarer problemet. Før eller siden finder man vel en modgift, men det kan jo tage flere år eller årtier, og i mellemtiden kan millioner jo dø. I forvejen er der jo store problemer med de ret nye MSR bakterier. Artiklen understreger behovet for det bedst mulige sundhedsvæsen og en begrænsning af smittespredningen, herunder folkevandringerne.

 32. Af jan nielsen

  -

  Jeg er en ivrig læser af berlingske som i den senere tid har bragt mange meget interessante artikler og kronikker. Sidst en artikel om at skilsmisse-fædre er den mest diskriminerede gruppe i Danmark, en anden artikel var af Eva Selsing, og en tredje VÅGN DOG OP! Og så var der en af åmund, om et stort svigt. De artikler var alle pengene værd.

 33. Af Frank Andreasen

  -

  @ jan nielsen

  Det var dog forbavsende, så meget dine synspunkter minder om en anden masseugiver i disse blogs. Sikker på du ikke husker forkert?

 34. Af jan nielsen

  -

  FA, der må da være hundredtusindvis af danske mænd der deler erfaringer og synspunkter mht. at fraskilte mænd og deres børn behandles dårligt, nedladende og uforskammet af skilsmisse-systemet, og hvad angår indvandringen er vi nok også rigtig mange som forstår eller begynder at forstå at Danmark er ved at blive oversvømmet, og at det kan føre til at vores hidtidige velfærd og kultur osv. “DRUKNER” i det hav af problemer, konflikter og udgifter der følger med.

 35. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Kirsten Rasmussen

  “OK, P Jensen, så vis mig de rigtige.”

  De tal får du aldrig se.

  P. Jensen er ‘dommedagsprofet’ og har aldrig ladet sig forvirre af kendsgerninger.

 36. Af p jensen

  -

  Hvad er ni els ju ul han sen så for en? Mig bekendt er njh en konvertit der ønsker den størst mulige indvandring, og den hurtigst mulige islamisering af Danmark. Og hvordan har njh det selv med kendsgerninger? njh plejer at foretrække personangreb og ubegrundede/usaglige postulater.

 37. Af preben jensen

  -

  PS: Når kir sten rasm ussen finder det fint og ok at Danmark er omdannet til een stor spareøvelse, fordi milliarder af kroner bruges på indvandring, er hun måske uden for pædagogisk rækkevidde. Iøvrigt kan svar som er på mere end ti linjer nemt ende med aldrig at komme på. Eller der kan være et tidsproblem. Men se pbp kl. 18.02 ovenfor.

 38. Af p jensen

  -

  Når flere og flere ryger på gaden, og derefter får en ussel behandling af systemet, er de økonomiske problemer nok ikke så bagatelagtige som kir sten rasm ussen mener. Og hvorfor er der kold frostmad og kattemad til gamle danskere, og underernæring til syge danskere, når der er varm mad, højt smørrebrød og lækre kager til migranter?

 39. Af Helge Nørager

  -

  S.de rare Hr. Pr.ben Jen.en, de kan ikke have en kat eller kende nogen med en kat.
  Kattemad er dyrt, meget dyrt.

 40. Af E. Larsen

  -

  Bent Winther – OK enig i den gode mand i Ældre sagen. Men alle kan da vel forstå, at
  hetzen mod DF for ikke at have hjulpet de ældre i finansloven er helt ude i hampen.
  Det er jo Claus Hjorth og embedsmændene der ikke har fortalt virkningen af loven.
  Og HVIS, hvis DF havde vidst resultatet havde de aldrig, aldrig stemt for finansloven.
  Men medierne (den venstresocialistiske del, der jo er 98% elskede det jo) og ingen artikler siden , da DF krævede ændring til fordel for de ældre. (Alle kan jo lave en fejl og når de måske endda indrømmer den – hvis det var dem – så ændrer det jo ikke at DF er for de ældre , de syge, svage i samfundet – men Ikke for nass ere og bekvemmelighedsfolkevandrere.
  Og husk så lige at de ældre i dag er dem der har skabt et samfund efter nazismen sidste verdenskrig og derefter indtil pludselig 68,generationen ødelagde alt og pludselig skulle have Danmark til at blive et helt, helt andet land. DET har ingen, Ingen unge lært om i skolen – DEREFTER!!

 41. Af Thomas Jensen

  -

  Der utrolige er at det er nødvendigt at ansætte lobbyister for at tvinge politikere til at føre den politik de selv gik til valg på.

  Selv om et enkelt spareforslag i finansloven blev udsat til “en god løsning i morgen”, er der stadig meget store forringelser på kernevelfærden.
  Der er udsat efterløn, forhøjet pensionsalder, digitaliseringstvang med kommunikation til bureaukratiet, beskåret hjemmehjælp´og transport, forhøjede boligudgifter og et generelt politisk ønske om at forringe tilværelsen for dem som sled sig op for at gøre Danmark til et godt sted at være.

  Danmark er nu et lor__land når man bliver gammel og behøver hjælp. Det bør alle generationer protestere imod, for de fleste kommer på et tidspunkt til at opleve systemet fra sin værste side inden man dør..

 42. Af Max Muldjord

  -

  Ikke nok med at de ældre bliver brandbeskattet- men de skal også lide den tort – generelt at få forringet muligheden for at bo i eget hus ( grundskyld) – sidde med våde bleer den halve dag – spise halalslagtet mad fra et storkøkken- hjælp i daglige fra kommunerne side er blevet en saga blot – indbrud og hjemmerøveri er blevet en dagligvare grundet manglende grænsekontrol og for slap udlændingepolitik.

  De Danske skatteyderes penge går nu i en lind strøm ( hvis ikke en kraftig strøm , måske snarere et vandfald / en stormflod ) til udlændinge både herhjemme samt i udlandet .
  Slaphed er hvad der præger landet – stop nu med at være hele verdens socialkontor. !!!

  Ud af EU – ind i EF.

  Ud af Schengen -indfør grænsekontrol.

  Udmeld landet af diverse flygtningekonventioner / menneskerettigheder og statsløshedskonventioner.

  Hjemsend alle udlændinge på overførselsindkomst.

  Hjemsend alle kriminelle udlændinge – også dem der har fået tildelt Dansk statsborgerskab.

  Stop for u-landsbistand..

  Stop for al muslimsk-indvandring – og hjemsend dem der ikke vil det Danske samfund samt dem der ikke er selvforsørgende.

  Forbyd tørklæder / påklædninger der fungerer som et trosagtigt symbol i det offentlige rum – der bunder i et afstandstagen til det Danske samfund og kræver / forventer særrettigheder.

  Skru al tildeling af særrettigheder tilbage fra de etniske mindretal. som befinder sig i Danmark. – vi vil have vores Danske rødder tilbage.

  Når ovenstående er gennemført – er der en lille mulighed for at de gamle , de svage, de vanføre / handicappede – får det lidt bedre – selvfølgelig under forudsætning af vi får nogle bedre politikere der passer på og agerer for DANSKERNE.

 43. Af hektor heimlich

  -

  2015 kan blive et rigtigt godt år for dansk demokrati: alle de gamle politiker klaner kan få luft under vingerne og mod at finde et andet arbejde.

 44. Af hektor heimlich

  -

  250.000 kroner per måned -ja I laeste rigtigt – betaler de svenske kommuner for 1 (ET) ensomkommende flygtningebarn -bare i husleje! Dette viser også med al tydelighed politikernes vankelmod -de kan ikke sige NEJ! ikke engang til skurke!

  Jeg synes personligt at det var bedre de gav boernene pengene i hånden for et par måneders husleje og sendte dem tilbage til mor og far så kom pengene sikkert til nogen nytte!
  Men -men hvilke kommuner (dvs deres beboere) har råd at betale disse priser? nej vel! Sverige vil naeste år låne 200 milliarder kroner (lavt regnet) for at få regningerne i forbindelse med flygtningemodtagelsen betalt.
  Loefven holdt tale igår: han talte naturligtvis om had og racisme, hvor han burde have talt om realitetssans og oenske om at også svenskerne skal overleve, men sådan er de demagogerne! og de trives fint i socialdemokratiet!

 45. Af p jensen

  -

  En kvart million pr. måned? Menes der ikke 25.000 kr. ? Bare til husleje? Ensomkommende??

Kommentarer er lukket.