Glem højre-venstre: Det er Danmark mod verden

Af Bent Winther 138

Daham Al Hasan skal føres sammen med sine 17 børn… i Esbjerg. De er hans et og alt. Og i den vestjyske by er der nye elever nok til en ekstra modtageklasse, hvis Al Hasans børn ellers kommer. For den syriske familiefar skal selv betale deres rejse herop, og det er der ikke penge til lige nu. Han har fået børnene med tre forskellige koner og har valgt at blive familiesammenført med den ene af dem. Skal kone to og tre også til Esbjerg, må de selv flygte hertil.

Eksemplet er ekstremt. I gennemsnit søgte syriske flygtninge sidste år om familiesammenføring med 1,4 familiemedlemmer. Men det rokker ikke ved, at det er tilfælde som Al Hasans, der er med til at fjerne opbakningen og legitimiteten i den danske udlændingepolitik. Det er svært at forstå.

Mens historien cyklede rundt i medierne og skabte forargelse i alle afkroge i landet, reagerede Venstres integrationsordfører, Marcus Knuth, ved at kalde arrangementet for »helt grotesk«. Martin Henriksen (DF) kaldte det for »det glade vanvid«, og Dan Jørgensen (S) fandt ordene »grotesk« og »helt urimeligt« frem. End ikke de tre partier, som i dag tegner udlændingepolitikken i Danmark og sammen med andre partier har lagt navn til det seneste års stramninger, vil kendes ved systemet, som det fungerer. Hvordan skal alle andre så kunne gøre det?

Al Hasan har angiveligt et klokkeklart krav på sin omfattende familiesammenføring, fordi menneskerettighederne, som Danmark har underskrevet, siger, at alle har ret til et familieliv. Men for det store flertal både i Folketinget og i befolkningen er arrangementet »grotesk«, »vanvid« og det, der er værre. Et tydeligt tegn på, at de internationale konventioner og aftaler ikke længere har nogen legitimitet. Og når socialdemokraten Henrik Sass Larsen vil sætte et loft over, hvor mange asylansøgere, Danmark skal modtage – og hellere 1.000 end 10.000 om året – så er det et eksempel på det samme. Et loft kan i dag ikke lade sig gøre, fordi Danmark har underskrevet flygtningekonventionen, som siger, at alle, der kommer til den danske grænse, har ret til at søge asyl. Det er formuleret, så det ikke er til at misforstå. Alligevel foreslår S-grupeformanden det. Og når integrationsminister Inger Støjberg (V) kategorisk afviser, at Danmark tilslutter sig et nyt europæisk asylsystem med tvungne kvoter, selv om det synes at være den eneste vej til at genoprette den skibbrudne Dublin-forordning, så er det mere af samme skuffe. Og når Dansk Folkeparti vil indføre permanent grænsekontrol…, og sådan kunne man blive ved.

De politiske fronter i udlændingepolitikken i Danmark går ikke længere mellem partierne – hvis man for et øjeblik ser bort fra de Radikale. Fronterne går mellem Danmark og verden, mellem Danmark og menneskerettighederne, mellem Danmark og EU, mellem Danmark og de konventioner, vi har underskrevet. Rød mod blå, højre mod venstre er afløst af ude mod hjemme, København mod Bruxelles.

Flygtninge og migranter ankommer ikke længere i tusindvis til de græske øer og efterlader deres orange redningsveste og usikre gummibåde på stranden. Der er sat en prop i hullet, og i EU mener man, at der er ved at være styr på situationen. En million flygtninge og en mildest talt usikker krisehåndtering senere er situationen den, at det politiske landskab i Europa er grundlæggende forandret. De forpligtende samarbejder – om det er i EU eller i FN – mangler opbakning i foruroligende grad. Og der tegner sig det samme billede i næsten alle toneangivende EU-lande.

Det er svært at forestille sig, at de regeringsbærende partier i Danmark og EU kan leve med, at det internationale samarbejde ikke længere har legitimitet. Derfor er der reelt kun to veje at gå. Enten at skabe den ved konsekvent at agitere for, at EU, menneskerettigheder og FN-konventioner er nødvendige. Det er det, formand for Europabevægelsen Stine Bosse og EU-professor Marlene Wind gør. Tiden til det synes dog for længst at være forpasset. Den anden vej er at reformere de internationale strukturer, omskrive mennes-kerettighederne og flygtningekonventionen og gøre EU til en mindre magtfuld spiller, så der igen kan skabes legitimitet, opbakning og et liv efter flygtningekrisen. Det vil til gengæld være at smide håndklædet endeligt i ringen i forhold til den bølge af populisme, der skyller ind over Europa. Et satanisk valg.

 

138 kommentarer RSS

 1. Af Niels Peter Lemche

  -

  MARIA DUE – 29. MAJ 2016 11:09: Til dig, nej, glem det!

 2. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “NIELS Peter Lemche ” ! –Du er altså JYDE ! –Så forstår vi lige pludselig alting meget bedre !

 3. Af Niels Peter Lemche

  -

  TEDDY-BJØRN OLSEN –TEGNER – 29. MAJ 2016 11:36: Hvis du får det ud af det, så værsgod. Lemche er ikke noget jydsk navn, så du må have en særlig synsk gen.

 4. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  SVAR !–Et særligt synsk ´gen ! –NEJ –men JA –alligevel !

 5. Af Maria Due

  -

  Teddybjørn, jeg har ikke brug for NPL’ undskyldning og betragter ham ligesom Henrik Knage med de mange falske identiteter som en trickster, der sidder klæbet til skærmmen og kommenterer de fleste steder uden at tænke sig om eller alene pga. kedsomhed og mindreværdskomplekser. Over for sig selv og os andre forsvarer de deres handlemåde med med, at det er et tappert og nødvendigt engagement for at oplyse bærmen, men faktum er, at de på hver sin måde forsøger at skabe opmærksomhed om sig selv ved at slå på andre.

  Der er nok ingen af os debattører, der flytter mange holdninger, og jeg skrev blot mit første indlæg for at bakke op om Bent Winthers mod til at skrive om det, der træder mere og mere tydeligt frem i den store diskussion. Mere har jeg faktisk ikke at skrive om den sag.

 6. Af Henrik Knage

  -

  Man kan fodre svin med midaldrende ny – kommunistiske kvindelige smagsdommere, der lugter blod.

  Partiet Alternativet er måske svaret på alle problemer, for det handler om de signaler der sendes ud af egen stue.
  Lad os sige, at der i meningsmålinger lægges op til at Alternativet skulle kunne opnå 90 mandater i Danmark ved et folketingsvalg, så er resterne af den etablerede industri, som tjener penge i et land under afvikling, flygtet ud af landet inden valget. Det samme er størstedelen af finanssektoren og det meste af bankverdenen, samt hovedparten af de muslimer der er i landet.

  Som kompensation for disse, vil der skyde nye industrier op, der producerer cementmure og stålindhegninger i tonsvis – ikke for at holde folk ude, men for at holde på dem, der ikke er nået at flygte fra et bæredygtigt nykommunistisk Helvede som det tidligere DDR var så berømt for.

  Og så er det ikke Danmark mod resten af Verden, men Kramer mod Kramer.

  Så er der mere mad til det efterhånden sammenspiste smagsdommerpanel, der efterhånden er eksperter og professorer i hvad som helst, især er duerne dygtige for tiden.

 7. Af Henrik Knage

  -

  Jeg har lige lyst til at smide et spørgsmål ud i debatten!

  Må alkoholikere ikke kommentere på Berlingeren?

  Er der andre typer der heller ikke bør sige noget i det fine selskab?

  Hvad med børn? Bøsser? Lesbiske? Tykke?, Tynde? Folk med hjerneskader? Trafikulykker? Grønlændere? Sorte? Hvide? Grønne? Gule? Blå? Røde? Stofmisbrugere? Folk på medicin?

  Nazi!

 8. Af J Hansen

  -

  Af Henrik Knage – 29. maj 2016 14:47

  Alkoholikere, Bøsser, Lesbiske, Tykke, Tynde, Folk med hjerneskader, Trafikulykker, Grønlændere, Sorte, Hvide, Grønne, Gule, Blå, Røde, Stofmisbrugere, Folk på medicin, Nazi må gerne deltage i debatten.

  Men os som er uenige med den populistiske, fordummende og højreekstremistiske dagsorden i Berlingske.
  Vi udelukkes.

 9. Af torben Laursen

  -

  Kære Maria Due, helt , helt enig med dig! Personen Lemche du nævner vil jeg aldrig gide svare – selvom han og hans klub – kun s vin er personer til der er uenige med ham. Glem ham. Som dig Maria kan jeg skrive min mening én eller 2 gange til en artikel – men disse personer sidder ved “tangenterne” uafbrudt. Uafbrudt.
  Typisk bestilt “troll-arbejde”. (Og aldrig, aldrig får man en kommentar der viser bare tilnærmelsesvis at man er bekymret for Danmark og vore børns fremtid(.

 10. Af torben Laursen

  -

  Nå, kære Maria Due, jeg må åbenbart ikke rose dig og erklære mig enig med dig lige nu. (Og nok heller ikke kommentere hr. Lemche).

 11. Af Lars Kristensen

  -

  Det er EU og FN imod Europa.

 12. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Endnu 12 fam. med mere end 11 børn, hver ! –Har slået sig ned i Danmark !–Hvad ender det med ! –??–Det skal vi lige sige ! –NEMLIG : Samtlige off. ansatte foretrækker AT: TIE ! –Om de virkelige kends-gerninger ! –Danskerne skal betale naturligvis ! –ER det nu så sikkert ?–NIX-NEJ ! –De rige off. social-demokrater ! –Skal betale hele regningen !–AT De dér sidder og lumre i det offentlige alle er JYDER ! –Så er det derfor AT: Tavs-heden er Rungende !—–De “fiser den af ” På de borgerliges bekostning !–Så det første der sker efter den nye regering ER AT: Halvere samtlige off. lønninger –med tilbagevirkende kraft ! –OG de fede off. pensioner bliver helt sløjfet ! –Start med fyret dept.chef LOFT –Med de 11 millioner kroner ! og en fyreseddel !

 13. Af E Nielsen

  -

  Der er da kun en vej ud af dette! Opsig de europæiske menneskeretighedskonventioner og få forhandlet nogle nye og tidssvarende på plads som erstatning.
  Der er noget galt hvis man ikke længere er herre i eget hus.

 14. Af Niels Andersen

  -

  Det er ikke verdenen mod Danmark. Vi bilder os ind, at vi vil få hele verdens opmærksom og vrede vendt imod os, hvis vi opsiger alle konventioner og lukker vores grænser, men verdenen er sgu da ligeglad med lille Danmark.

  Australien, Ungarn og Tjekkiet m.fl. har med stor succes lukket deres grænser, og det kan vi selvfølgelig også gøre.

  Det er den eneste måde, vi kan stoppe den enorme indvandring af uintegrerbare muslimer fra syd, som vil betyde vores samfund undergang.

 15. Af Hektor Heimlich

  -

  Niels Andersen: du har ret i at vort samfund vil gå under pga. muslim indvandringen. Sverige er allerede ved at bukke under selv om det officielle Sverige ikke vil indrømme det. Men taler du med svenske læger, sygeplejersker og lærere får du et helt andet billede. For første gang i verdenshistorien har Danmark taget imod en horde af potentielle terrorister, som lyder under de voldelige sharia-love. I fredags var der på P1 et interview med en professor og tidligere formand for PEN klubben, som indrømmede at DF havde været mere klarsynt end ham (desværre husker jeg ikke hvad han hed) hvad angår indvandringsproblematikken. Jeg synes at vi kan tage imod de forfulgte kristne og kurdiske flygtninge som for øjeblikket er udsatte for holocaust, men muslimerne kan blive i nærområdet. IS er langt fra udryddet skriver man i de svenske blade i dag -jeg tror dem- danske militærer siger det samme.

 16. Af bjarne petersen

  -

  Lars uløkke og hele slænget af femi-na zister mener at de har ret til at ruinere og islamisere DK, samt til at fordrive, udskifte og afskaffe danskerne. Det må da snart få danskerne til at sige fra. Eller hvad? Er sløvheden så stor, at man villigt lader sig føre ud i mørket og kulden?

 17. Af bjarne petersen

  -

  Vil man som armenerne og jøderne gå undergangen i møde, selvom man véd hvad merkel, eu og løkke pønser på?

 18. Af P Christensen

  -

  I år er det 60 år siden siden opstanden i Ungarn.
  Dengang kom der blot 1.000 (europæiske) flygtninge til Danmark,
  og arbejderne på B&W modsatte sig kraftigt dette.
  I de seneste årtier har venstrefløjen taget flerfoldigt dette antal
  indenfor i DK af befolkninger, som vi kulturelt set ingen fællesnævner
  har med, eller som endog dyrker en rabiat politisk-religiøs ideologi,
  der går ud på at eliminere anderledes, moderne tænkende som os.
  Forinden da kan de dog godt nyde vort generøse velfærdsmekka,
  faciliteret af den venstrefløj der engang for nu meget længe siden
  tog sig af arbejderklassen.

 19. Af bjarne petersen

  -

  Nu bare rolig. Lars uløkke arbejder på en “endlösung” der vil kunne klare alle Danmarks problemer i et snuptag. Så fremtiden tegner lys og lovende, for uløkke er jo ingen umulius, men en rigtig guttermand man virkelig kan stole på. Not? 🙁

 20. Af P. Torbensen

  -

  Ja tiderne har ændret sig, i hamsterhjulet skal der løbes hurtigere og hurtigere for at opnå den evige “lykke og anerkendelse ” men det holder bare ikke en meter når sammenbruddet indtræffer af helt naturlige årsager.

 21. Af J. Han sen

  -

  Gennemtænk konsekvenserne.
  Hvis Danmark melder sig ud af diverse konventioner.
  Så risikerer vi, at USA ikke beordrer Danmark til at deltage i alle USA`s krige.

 22. Af Benny B

  -

  Når borgerkrigen kommer, vil de ansvarlige ikke være glemt.

 23. Af Niels Larsen

  -

  @ Benny B.

  Nej. Det eneste spørgsmål er, om der er reb og lygtepæle nok. 🙁

 24. Af jan nielsen

  -

  Nu ankommer stadig flere kulturfremmede mænd med tre- fire koner og 10-15 børn på slæb. Og efterhånden kan der blive tale om fire-fem voksne og 25-35 børn pr. familie, der skal forsørges af vi danskere. Hver familie skal vel have tre-fire rækkehuse eller villaer til rådighed, eller et halvt hotel eller slot. Snart er det vel danskerne der skal bo i (opvarmede?) telte eller i gaderne, fordi evighedsturisterne har overtaget danskernes boliger, som løkke og co. jo har givet dem førsteret til.

 25. Af jørgen mikkelsen

  -

  Meget tyder på at pladderhumanister, væmligboere, radigale feminister, DR/TV2 journalister og falske borgerlige bliver Danmarks undergang.

 26. Af R.Harald Kristiansen

  -

  Angst for fremtiden og politikernes manglende indføling for befolkningen og manglende samarbejde, skaber splid i folket. Dette står lysende klart på denne blog.

 27. Af Javier Martinez

  -

  De regner nu med rekord mange flygtninge i europa til sommer. 700 er lige druknet i middelhavet.

  Der er ingen vilje iblandt borg
  erlig til at stoppe vanviddet. Mere
  en fordoblet antallet under vko.

 28. Af Benny b

  -

  DF. har svigtet bigtime, de ser stille til mens galesekten invaderer os.
  De har i deres magt at vælte regeringen, men de gør intet.
  Stem på de nye borgerlige næste gang. De vil arbejde for, at alle ikke danske statsborgere på overførselsindkomst vil blive udvist.

 29. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Benny B. Jubiii!—-Det bliver også slut med “Folkevalgte politikere ” –De næste politikere skal “hånd-plukkes blandt de mest innovative Erhvervs-folk–der faktisk har udrettet noget her i tilværelsen ” –De forrige-og nu-værende levebrøds-politikere ! –Der ALDRIG i deres liv har haft et job ! –Udover “telefon-avis-sælgere- piccolo –og flaskedrenge ! –OG selvfølgelig “skolefrøkner/MK ” ! –ER det helt SLUT med !—NYE borgerlige ! –Bliver Danmarks redning ! –Så dem stemmer vi på !

 30. Af Axel Hammerschmidt

  -

  Skl vi lige tage den een gang til?

  FNs Flygtningekonvention artikel 33. Forbud mod udvisning eller afvisning.

  ad afvisning:

  Ingen kontraherende stat må på nogensomhelst måde udvise eller afvise en flygtning ved grænserne til sådanne områder, hvor hans liv eller frihed ville være truet på grund af hans race, religion, nationalitet, hans tilhørsforhold til en særlig social gruppe eller hans politiske anskuelser.

  Ingen asylshopper vil være truet i Tyskland. Så hvis DK lukkede grænsen ved Padborg for asylshoppere vil det ikke være i strid med konventionen.

  Grunden til de kommer videre er, at det står i dansk lovgivning og giver den rettigheder, men det kan politikerne jo bare ændre.

  Uffe Elbæk hævde osse at han vil overholde konventionerne i programmet Vi ses hos Clement. Han og andre (Bent Winther bl.a) misinformere befokningen.

 31. Af J. Han sen

  -

  Af Niels Larsen – 30. maj 2016 9:30
  “Nej. Det eneste spørgsmål er, om der er reb og lygtepæle nok.”

  Nå, så er buksemarius igen på banen og vil klynge dem som er uenige med ham op i lygtepæle.

 32. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “Højre -venstre ” ! –Sluk for politikernes lønninger fra idag, Hvor de går på 5 måneders sommerferie ! –De millioner kan vi godt selv bruge i samfundet ! –Forhåbentlig bliver samtlige pol. partiér udskiftet –så hurtigt som muligt ! –Nye Borgerlige –stormer frem ! –Så sker der noget ! –Ghetto-beboérerne ! –Tager samtidig på betalt ferie i Mellem-østen ! –De skal alle forhindres i AT: Vende tilbage til Danmark ! –Stoppes noget så dybt og inderligt i Lufthavnen !—De “ghetto-arabere” –med de skyhøje overførsels-indkomster ! –Har alle sikret sig kæmpe-villaér i Mellem-østen ! —Vikingerne har igen – igen været “til grin for alle pengene ” –Giv socialdemokraterne alle regningerne ! –Det er deres skyld ! –Det hele !

 33. Af Jorn D.

  -

  Hvad har Danmark imod Verden – absolut ingenting
  men
  når EU’s menneskerettigheds domstol “Gør Regning Uden Vært”
  ja
  så bliver det svært og er ikke så sært
  at
  EU’s befolkning, ender i politiker og EU lede

  suspendér konventionerne inden “spender bukserne” revner !
  og
  løs samtidig problemet med politiker lede og EU lede
  for
  begge og især EU lede bunder i EU menneskerettigheds domstolens uforståelige afgørelser
  der
  syntes, at gå ud på ikke at beskytte Europa
  men
  derimod syntes at gå ud på at ødelægge Europa
  i
  en antikristen “steppebrand” i form af “multi kulti koster kassen kaos”
  og
  den europæiske befolkning har åbenbart ingen menneskerettigheder
  men
  skal blot betale for sin egen udslettelse !
  ja
  al lovgivning kortsluttes af menneskerettigheds domstolens tolkninger
  der
  som det radikale venstre i Danmark syntes
  at
  være styret at “skabsIsraelere” måske Zionister
  der
  gør hvad de kan for, at Europa skal gå under i en syndflod af “multi kulti koster kassen kaos”

  Menneskerettigheds domstolens fortolkninger ( fejlfortolkninger ?) er hovedproblemet

  alle problemer ville kunne løses
  ved
  at indsætte EU sindede dommere i stedet for de nuværende tilsyneladende altødelæggende “zionister”,
  der
  åbenbart ønsker islamisering af Europa
  ja
  det ligner opfyldelsen af Illuminati’s planer om, at ødelægge alle verdens regeringer og institutioner!

  ironi.mus

 34. Af Viktor Berg

  -

  Det Folketinget og Medierne mod befolkningen, Det bliver spændende at se, hvem der kommer levende ud af den kamp.

 35. Af Jorn D.

  -

  Hej Victor: “one that defeats an enemy or opponent : winner”

  hvorfor skriver Du lidt “taberagtigt”
  “Det Folketinget og Medierne mod befolkningen, Det bliver spændende at se, hvem der kommer levende ud af den kamp”.
  når
  det Vi er vidne til
  er
  Medierne imod Folketing, politikere og befolkning
  ja
  behøver Vi egentlig finde os i pressen misfortolkninger af alle politikere og al politik
  i
  forsøget på at mediestyre danske politikere og hele den danske befolkning
  ja
  det er vist ikke gjort “bedre” siden Tyskland i fyrrene !

  ironi.mus

 36. Af georg christensen

  -

  Endelig et udsagn, som er Berlinske værdigt..

  Det er nemlig, og har altid været, og for dette lille samfund, som det danske, hvis vi ikke selv tør!, så i det mindste finde “forbunds fæller”. Ikke bare dem som “slikker os i røven” for selv at følge med.

  Et helt anderledes Danmark ønsker jeg. Et Danmark, som tør gå ud i verden med åbne øjne og åbnet sind, forsvare sine værdier.

  Ikke længere på nuværende danske vilkår.eller EU vilkår. Vilkår, som er skabt af de gamle partier.

  Et nyt og stort “Europa” fordres, selv med alle disse udfordringer ,det måtte give.

  Et Europa med især Russerne og Tyrkerne fuldt integreret.

  Et nyt “Europa”, hvor “FOLKET” overalt føler sig samlet, bare nogenlunde integreret i hinanden, og ikke længere i modstanden mod hinanden af “politiske og religiøse” prædikanters værdiløsheder og reklame fidusmagerier lader sig forstyrre..

  NB: Et Europafolk , som tør gå imod , det nuværende Europa. Derfor vil mit håb være: At Englænderne tør sige “NEJ”, gerne sammen med schotterne og irerne, i det mindste tør sige “NEJ”., til det nuværende. De tomme ord og sætnings forvaltning i “ensretnings systemet”, kan Englænderne endelig sætte en “stopklods” overfor.

 37. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  JA ! –Helt klart ! –Bare Briterne stemmer NEJ ! –Så tør vi “vikinger ” ! Også stemme NEJ til “eurokraternes ” ! lukrative job ´s ! –De bliver arbejds-løse forstås ! –Det har de rigtig godt af ! –Norge er ikke medlem af EU ! –Og de klarer sig –som sagt Storartet uden AT : Være i den klub !

 38. Af georg christensen

  -

  Sådan bør musikken ikke spille i Danmark. Daham Al Assan, bør lære at stikke sin pik op i sin egen røv, for at tilfredsstille sig selv inden han flytter til danmark. Hvis børnene er her, så ja , men et klart Nej til den primitive islamist. Kan du brødføde dine børne produktion med din egen arbejdsydelse og med en smule “social ,samfunds hjælp” så bare fortsæt , kan du ikke , så find din egen røv til at tilfredsstille dig selv.

  NB: I bund og grund , er det vel nok bare den såkaldte “kristlige kultur” som er den skyldige i dens fortids lukkethed , som med ordene skriver : Du må ikke slå ufødte ihjel , men velsigner gerne når de fødte slår hinanden ihjel. Det er med mine øjne set, det gale vandvid.

Kommentarer er lukket.