Hvem tilhører Danmark?

Af Bent Winther 47

Engang blev den daværende svenske statsminister Fredrik Reinfeldt spurgt: Hvem tilhører Sverige? Han svarede, at Sverige tilhører dem, der bor der. Et logisk svar i forhold til jura og ejendomsret, men dybt provokerende i kulturel forstand. Den borgerlige statsminister blev kendt for sin valgkampsappel til det svenske folk om at åbne deres hjerter over for flygtninge og for efter en flyvetur over de store svenske skove at slå fast, at der jo i Sverige er plads nok. I et interview på TV i julen 2014 spurgte han retorisk:

»Er det her et land, som ejes af dem, som har boet her i tre eller fire generationer, eller er Sverige det, som mennesker, som kommer hertil midt i livet, udvikler det til?« og han svarede selv, at han foretrak det sidste. »Det er et stærkere og bedre samfund, hvis det får lov at være åbent.«

Når det er interessant at bringe det gamle citat frem, er det fordi, at debatten om »danskhed« er ved at køre i ring. Og måske er det fordi, vi mangler at stille det mere fundamentale spørgsmål. Bag ved debatten om, hvad der er dansk, og hvem der er mere dansk end andre, ligger det langt, langt mere kontroversielle spørgsmål nemlig: Hvem tilhører Danmark?

Når Dansk Folkepartis Martin Henriksen siger til elevrådsformand Jens Philip Yazdani, at han jo ikke ved, om han er dansker, fordi han ikke kender ham, så ville ordene kunne opfattes som temmelig banale. Selvfølgelig kan man definere noget, der er dansk, og at nogen er mere danske end andre, hvis man bruger sprog, kultur, værdier, udseende og andet som målestok. Det burde være en nem antropologisk øvelse. Men når debatten om danskhed bliver så intens og polariseret, er det fordi, det andet spørgsmål ligger nedenunder:

Hvem tilhører Danmark? Hvem har en legitim adgang til at deltage, at mene noget om Danmark og være med i debatten om, hvordan vi indretter samfundet, om hvad der er rigtigt og forkert? Svaret på spørgsmålet ligger et eller andet sted mellem de to yderpunkter:

Enten at Danmark tilhører dem, der har boet her i mange generationer, kender historien, værdierne, sproget og er en del af arven. Det er tilgangen i mange europæiske lande. Eller at Danmark tilhører dem, der til enhver tid bor og lever her, har slået sig ned i den danske muld. Det er historisk set tilgangen i indvandrerlande som USA. Det er indvandringen, som skaber Sverige, mente Reinfeldt. »Det er, hvad de gør ved Sverige, der er Sverige,« som han sagde i sit juleinterview.

Det klassiske liberale synspunkt – og Reinfeldt er liberal – vil ligge tæt på det sidste yderpunkt. Og det klassiske socialdemokratiske for så vidt også. Derfor har Venstre og Socialdemokratiet haft så svært ved at håndtere de her spørgsmål.

For det store flertal af vælgere har for længst slået sig ned i den første lejr: Danmark er for danskere med danske værdier, den rette indstilling til ligestilling, børneopdragelse, ytringsfrihed og meget andet – folk som ved, hvornår den første Olsen Banden-film blev indspillet. Når selv dronning Margrethe siger, at det ikke er nogen naturlov, at man bliver dansker af at bo i Danmark, så er det indforstået, at det er en nødvendighed for at bo i Danmark at være dansker. At Danmark er for danskere, sådan skåret ud i pap.

Dermed bliver det helt essentielt at definere, hvornår man er dansker, og hvad der er danske værdier. Kan man være dansker, hvis man taler engelsk i skolen, på universitetet eller på jobbet, ikke spiser svinekød, går med tørklæde, svindler med EU-midler, mener at en voldelig revolution kan blive nødvendig, som et medlem af Enhedslisten fremførte i denne uge – eller hvis man stikker af med formuen.

»Jeg synes, det er noget forbandet svineri, når de, der – når de har tjent godt – flygter ud af landet til andre lande. Jeg synes faktisk, de er halvidioter,« sagde Dynelarsen i et interview med Berlingske i denne uge. Han er født og opvokset i Thy og Ridder af Dannebrog. Mere dansk kan man næsten ikke forestille sig.

Videre kunne man spørge: Hvis man accepterer, at Danmark tilhører danskerne og ikke dem, der til enhver tid bor her, og at man bliver mere dansk af at have boet her i mange generationer, kan man så være dansk, hvis man er mørk i huden? Det vil de fleste forhåbentlig svare ja til, men hvilke parametre er så de vigtige?

De fleste vil kunne nikke genkendende til Dronningens ord, når hun siger: »Vi troede nok, at den slags ting ville gå af sig selv. Hvis man gik på gaderne i København og drak det kommunale vand og tog den kommunale bus, blev man nok dansker i løbet af kort tid. Det var så indlysende for os, og derfor troede vi, at det måtte det også blive for dem, der slog sig ned og boede her. Sådan var det ikke. Det har vi lært.«

Men det åbner kun for en sværm af nye spørgsmål, og behovet for nogle streger, der rammer danskheden ind, bliver kun større. Hvor langt strækker kravet om danskhed sig ud over det rent juridiske og indlysende, statsborgerskab, at overholde landets love, stå til rådighed på arbejdsmarkedet og den slags? Der er nok at tage fat

på.

47 kommentarer RSS

 1. Af bent nielsen

  -

  I denne tid er Sverige ved at blive besat, erobret og overtaget af invaderende hærskarer fra de arabiske og afrikanske lande. Der er nu et par millioner af dem i Sverige, og de tager for sig af retterne må man sige. Som lyserøde tåber og landssvigere som reinfeldt og mona sahlin har sat frem. Kvinder i tusindvis er blevet overfaldet, mishandlet og voldtaget. Noget de svenske medier fortier og bagatelliserer af alle kræfter. Tusinder af biler, skoler og boliger er blevet brændt af. Hjemmerøverier, mord, mordforsøg og anden grov kriminalitet hærger både store og små byer. Svenskerne har ladet sig bedrage og manipulere af pladderhumanister, feminister og kommunister, og nu står de til at blive passive ofre for en gigantisk katastrofe. Eller den lavintensive borgerkrig der allerede er i gang, udvikler sig til en rigtig borgerkrig.

 2. Af bent nielsen

  -

  I denne tid er Sverige ved at blive besat, erobret og overtaget af invaderende hærskarer fra de arabiske og afrikanske lande. Der er nu et par millioner af dem i Sverige, og de tager for sig af retterne må man sige. Som lyserøde tåber og landssvigere som reinfeldt og mona sahlin har sat frem. Kvinder i tusindvis er blevet overfaldet, mishandlet og voldtaget. Noget de svenske medier fortier og bagatelliserer af alle kræfter. Tusinder af biler, skoler og boliger er blevet brændt af. Hjemmerøverier, mord, mordforsøg og anden grov kriminalitet hærger både store og små byer. Svenskerne har ladet sig bedrage og manipulere af pladderhumanister, feminister og kommunister, og nu står de til at blive passive ofre for en gigantisk katastrofe. Eller den lavintensive borgerkrig der allerede er i gang, udvikler sig til en rigtig borgerkrig.

  I Danmark og Tyskland er en lignende udvikling i gang. Se black pigeon på snaphanen/you tube.

 3. Af Andreas D.

  -

  Hvis Danmark ikke er danskernes land, ser jeg ingen grund til at være solidarisk med landet et sekund længere, end jeg selv har gavn og fornøjelse af, for så er der jo blot tale om et forretningsanliggende.

  Og hvis dansker er noget man kan forlange at blive betragtet som, blot man overholder landets love og erhverver et statsborgerskab, så melder jeg mig også ud af den klub for så vidt angår det solidariske, for resten kan jeg ikke løbe fra. Jeg er født dansk og bliver aldrig andet, men hvis andre opløser betydningen af ord som land og folk, så skal de ikke mere regne med mig.

  Forleden udnævnte tidligere medlem af etisk råd Lene Kattrup Naser Khader til at være dansker, for ham kan hun godt lide. Jeg kan ikke lide ham og afskyr hans mange happenings og fedterier, og selv hvis jeg havde kunnet lide ham, ville jeg ikke et øjeblik være i tvivl om, at Khader er fuldblods araber med nogle meget arabiske karakteristika. At han er faldet godt til og har fået meget ud af at spille rollen som den veltilpassede indvandrer, der farter rundt på fire kontinenter og har PET-beskyttelse for million efter million efter million af vi andres skattepenge ændrer ikke en tøddel ved hans identitet. Det går ikke sporløst hen over en person, at vedkommende vokser op i et arabisk hjem, med arabisk som sprog, en stor arabisk familie og får en ortodoks muslimsk opdragelse, hvor koranens ideologiske indhold rokkes ind på rygmarven i koranskolen.

  Mens kværnen går, sker der forfærdelig ting.

 4. Af Ulf Timmermann

  -

  Synes absolut (også), at “de brune abekatte”, f.eks. i skikkelse af Naser Khader, skal “holde sig helt udenfor”. I dette vores interne opgør.

 5. Af Andreas D.

  -

  P.S.

  Med mindre man er en afstumpet lejesoldat og psykopat, der dræber for penge, går man ikke i krig og sætter sit liv på spil for et forretningsanliggende.

  I denne familie har vi ofte kæmpet for fædrelandet, men hvorfor i al verden skulle vi fortsætte med det, når det blot deles ud til højre og venstre? I øjeblikket ligger landet forsvarsløst hen og invaderes af trojanske heste. Som Niels Lillelund skriver d.d. i sin JP klumme “dådløsheden er vores konstant.

 6. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “Hvem tilhører Danmark?”

  Herulerne – ifølge digteren Benny Andersen og Poul Nyrup-Rasmussen.

  Da Poul Nyrup-Rasmussen skulle forsvare Socialdemokraternes uansvarlige indvandringspolitik, forklarede han, at danskerne ikke havde særret til landet, fordi vi også er en indvandret stamme.

  Danerne stammer oprindeligt fra Sverige.

  Vore forfædre invaderede Danmark, og smed herulerne ud af Danmark, hvorefter herulerne flakkede rundt i Europa i flere århundreder, før de endte i – Sverige.

  Poul Nyrup-Rasmussen citerede Benny Andersen for følgende:

  “Danerne er en folkestamme i Sverige, der invaderede vort land engang i 300-tallet, mens de oprindelige danskere, Herulerne, de ædle og tapre, men talmæssigt underlegne Heruler, blev fordrevet af de grumme svenske Daner, der måtte flakke hjemløse om i datidens Europa i flere hundrede år, til det omsider lykkedes nogle få tusinder af disse urdanskere at nå op til Sverige og bosætte sig der under den tvivlsomme betegnelse svenskere”
  .
  Han mente simpelthen ikke, at danskere havde nogen særlig ret til Danmark, hvilket da også tydeligt fremgik af hans indvandringspolitik.

 7. Af Niels Larsen

  -

  Danmark tilhører danskerne.

  De fremmede – og det er de stadig i 4. generation – sydfra har intet at gøre her i landet og bør smides ud!

 8. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “Hvem tilhører Danmark?” Danerne stammer oprindeligt fra Sverige, men vore forfædre smed herulerne ud af Danmark, hvorefter herulerne flakkede rundt i Europa i flere århundreder, før de endte i Sverige.

 9. Af J F

  -

  Nogle er værd at samle på, andre slet ikke…

 10. Af jan hansen

  -

  Hvad véd vi om 300-tallet? Nærmest ingenting. Historieforfalskning har ofte været brugt til propagandaformål, så lad os tage alle påstande om ditten eller datten for over 1500 år siden med en skefuld salt, for mange vil vældig gerne manipulere med os.

  Og hvorfor komplicere tingene? I 1864 og 1940-45 var ingen i tvivl om hvad der var Danmark og danskhed. Lyt ikke til dem der som DR mv. kun er ude på at sprede tvivl og forvirring.

  Situationen i dag er krystalklar. Regeringens/Borgens politik er ikke bare ubegavet og kortsynet (og korrupt?), den er en lang kniv i ryggen på det danske folk. At mange vælgere og borgere endnu ikke har forstået at deres og landets fremtid hænger i en tynd tråd på grund af rødfascistisk og radikal politik, er foruroligende.

  I Sverige og Tyskland har borgerne også været alt for passive, naive og godtroende. Resultatet er katastrofalt og dødbringende. Især den svenske velfærd er på vej til at blive lagt i ruiner og utallige svenskeres liv forpestes af agressive, utaknemmelige og voldelige asylanter. Og utallige mænd, kvinder og børn er blevet terroriseret, smadret, voldtaget eller myrdet. Trods “humanisters” og væmligboeres store anstrengelser tyder alt på at det ender barbarisk/morderisk eller med regulær borgerkrig. Se selv black pigeon på snaphanen eller you tube.

 11. Af P Christensen

  -

  Problemet for DK og andre europæiske lande i de seneste årtier,
  er for omfattende og for hurtige omvæltninger end tidligere i historien.
  Det har sat værdier af flere slags samt normer under pres,
  og ofte resulteret i malstrømme uden at tingene har fundet naturlige lejer.

  Ydermere har vi i forhold til omverdenen haft både høj velstand og
  et generøst velfærdssystem. Desværre har vore politikere
  generøst og kritikløst givet velfærdsadgang til folk udefra,
  en selvforstærkende negativ effekt.

  Kombineret med nutidens mulighed for hurtig transport af information
  og personer, har det sat landet under et hidtil uset pres, i forhold til tidligere
  tiders rolige immigration og integration af personer, der ofte havde andre
  bevæggrunde til immigration.

 12. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt var definitionen på – Hvem tilhører Danmark? – meget enkel og ligetil for ca 30-40 år siden. Efter Schengen og globalisering er definitionen nok blevet lidt mere diffus. Om et enormt mix af vidt forskellige etniciteter, kulturer og religioner er et plus, vil jeg tillade mig at tvivle meget på. Kludetæppet ex-Jugoslavien er vel et meget godt (tragisk) eksempel på, hvad der så kan ske 🙁

 13. Af jan hansen

  -

  Søg via google/you tube: black pigeon merkel, og se de højaktuelle og dramatiske film “merkel/one year on” og “merkel/what comes next”. Film der dokumenterer at røde og rablende politikere er ved at smadre europæernes og danskernes velfærd, fred, sikkerhed og hele fremtid m.m.

 14. Af Kent Andersen

  -

  Hvori adskiller danskere sig voldsomt fra borgere i andre nordvesteuropæiske lande? Alle kan finde på småting., så lad os sige, at du oplever 2 mænd i en bar i Danmark, der hygger sig, og de taler engelsk med hinanden,. Der er ingen forskel i accent. Dernæst får du at vide, at den ene er en hollænder, der er på besøg i Danmark. Hvad er det der skulle gøre, at det er meget nemt for dig at finde ud af, hvem der er hollænder?

  Hvis den ene var fra mellemøsten, ville det jo nok være nemt at finde ud af, men hvad med folk fra lande, der er lige ved siden af os?

  Hvis man ikke kan give et meningsfyldt svar på dette spørgsmål, hvordan kan man så mene, at det er “kultur”, der er den helt afgørende parameter for, om man er “dansker”, og ikke hvor man vælger at bruge sit liv og betaler skat?

 15. Af Helge Nørager

  -

  Absurd debat, som rykker på ejendoms retten.
  Hvis ikke en Dansker er en med Dansk statsbrogerskab/indfødsret, skrider vores jura, og fundamentet for rets samfundet.
  Ejendomsretten er efter sigende ukrænkelig.
  Og Med lov skal land bygges.
  Hvis det at være en Dansker skal gradbøjes, vil jeg også kræve at ejendomsretten gradbøjes, F.eks skal aktier ejet af udenlandske investorer i virksomheder som er registret med et CVR. nr, skal have frataget deres stemmeret til generalforsamlinger.
  Fast ejendom der er købt af udenlandske investorer skal betale dobbelt ejendomsværdiskat og grundskyld.
  Alt kan jo gradbøjes, men når det at være Dansk skal gradbøjes, er det selve fundamentet som ødelægges, destrueres og det er en uskøn proces, for den er absurd.
  Det vigtige er at være et godt menneske, og svare enhver sit.
  Resten er i et frit samfund, der påstås at være liberalt op til den enkelte borger, så længe alle love, regler og miljøkrav overholdes.
  Om man så går med stanniol hat eller tror på alfer og nisser, er vel ligegyldigt.

  Og det er vel ret Dansk at påstå, at med lov skal land bygges.
  Og at alle er lige for loven.

 16. Af Jan Petersen

  -

  “Hvori adskiller danskere sig voldsomt fra borgere i andre nordvesteuropæiske lande?”

  Svar – ingen væsentlig forskel. MEN, der opstår altså væsentlige forskelle til f.eks borgere fra Mellemøsten og Afrika, OG det er vel ligesom der dagens aktuelle problemer opstår !

  Et enkelt eksempel – langt de fleste individer fra lande i Mellemøsten er “latinske analfabeter” – de kender ikke til vort latinske alfabet. Hvordan har nogen forestillet sig, at de skal agere den nye arbejdsreserve i f.eks Danmark?

 17. Af J Nielsen

  -

  “Hvad er det der skulle gøre, at det er meget nemt for dig at finde ud af, hvem der er hollænder?”

  Højden. At stå i en bar i Holland er som at stå på bunden af en brønd.

 18. Af Jan Petersen

  -

  Jeg forsøgte i øvrigt at sende en besked med youtube link til – “merkel/one year on” og “merkel/what comes next”. Det er umuligt. Kun almen tomsnak accepteres her – desværre!

  Helst ikke for meget fra det virkelige liv – yderst ubehageligt 🙁

 19. Af jan hansen

  -

  Det er meget let selv at finde filmene via google eller you tube. Blot skriv BLACK PIGEON, merkels migrant crisis/one year on…… merkels migrants/what comes next. Det er film der nok vil chokere mange.

 20. Af Jan Petersen

  -

  Problemet er – at folk ikke gider Google eller lede efter noget. Hvis news ikke præsenteres af MSM propaganda som breaking news (30 sek indslag) på TV-tossen, så zapper tomhjernerne direkte videre til “vild med dans” 🙁

  Helt analog til her – vil man fortælle en historie, sker det via link direkte til historien 🙂

  Men desværre – umuligt – her på bloggen 🙁

 21. Af Niels Andersen

  -

  Imens vi diskuterer danskhed, og hvem Danmark tilhører, kan vi så ikke blive midlertidige enige om, at Danmark ikke tilhører dem, som ikke bor i Danmark.

  Så har vi et godt fundament til at lukke grænserne for den massive indvandring af analfabetiske lavintelligente mennesker fra Mellemøsten og Afrika, hvis eneste bidrag til Danmark er økonomisk, kulturel og korporlig udplyndring af landet.

  Når dette hul i danskheden og Danmark er lukket, så kan vi definere danskhed nærmere og begynde at øse ikke-danskerne ud af vores land.

 22. Af Svend Jensen

  -

  Obama: ‘The Future Must Not Belong To Those Who Slander The Prophet Of Islam’

  Ægtedansker: ‘The Future Must Not Belong To Those Who Slander The Democracy Of Denmark’

  Dermed kan de fleste af dem, som tror på Koran plus Sharia, gerne rejse væk til et land hvor Obamas tro er gældende.

 23. Af Axel Eriksen

  -

  Danerne kom fra Sverige – nej, de kom fra Halland – en landsdel, der sammen med Skåne og Blekinge har været danske i dobbelt så lang tid, som de har været svenske!

 24. Af Jan Hansen

  -

  Jeg ser de bøgelyse øer
  udover havet spredt
  så skært og skønt i solen
  som aldrig jeg har set
  jeg véd det som de ligger der
  så er der kun så kort
  fra grænse og til grænse
  men dette land er vort

  Jeg ser de slægter som gik hen
  mens hundredåret skred
  som vandt på Kongedybet
  som under Dybbøl led
  de elsked ungt, de drømte langt
  de så kun alt for kort
  men frem af dem stod folket
  og dette folk er vort

 25. Af jan ulrik friis

  -

  Problemet det at vi nu snart går over i sharia lovgivning, fremmede der kun vil os ondt, og den etniske udrensning det danske folk, selv om vi danske tilsyneladende lidt efterblevne ikke kan finde ud af hvem vi i virkeligheden er, da vil islamisterne ikke være i tvivel om hvem af os der er etniske danske, i henrettelsens stund, vil end ikke falske syriske pas kunne hjælpe os!
  I islamisternes øjne er vi ‘vantro’ idioter, der har islamisterne tildels ret, tossedumme danskere der i tåbelighed forærer Danmark bort, med alt, og udleverer vores folk med gamle kvinder og børn til en etnisk udrensning!

 26. Af Axel Eriksen

  -

  Og hvis herulerne var det oprindelige folk i vores nuværende Danmark- så er det godt, at de har fundet hjemsted i Sverige. Det hedder vist befolkningsudveksling – og det er vist særlig populært “hinsidan”. Godt nok temmelig ensrettet!

 27. Af Jan Hansen

  -

  Jeg ser de bøgelyse øer
  udover havet spredt
  så skært og skønt i solen
  som aldrig jeg har set
  jeg véd det som de ligger der
  så er der kun så kort
  fra grænse og til grænse
  men dette land er vort

  Jeg ser de slægter som gik hen
  mens hundredåret skred
  som vandt på Kongedybet
  som under Dybbøl led
  de elsked ungt, de drømte langt
  de så kun alt for kort
  men frem af dem stod folket
  og dette folk er vort

  Se selv de mange fædrelandssange i deres helhed i bøgerne med danske sange, fra dengang kommunisme, feminisme, løgnekampagner og forræderi endnu ikke var blevet moderne.

 28. Af Kent Andersen

  -

  Jan Petersen – 30. oktober 2016 22:39:

  Dvs. du mener ikke, at der er væsentlige kulturelle forskelle på en dansker og en hollænder? Danskere og hollændere adskiller sig udelukkende ved statsborgerskabet? Eller hvad er forskellen? Skulle vi så ikke holde op med at bruge ordene “dansk kultur”, og erstatte dem med ordene “vestlig kultur”, når nu det er mere præcist? Lade være med at være nationalromantiske på de forkerte tidspunkter?

 29. Af Tage Hansen

  -

  Det er meget sært og mystisk at både tyskerne, franskmændene og danskerne nu på samme tid er truet på deres eksistens og velfærd af politikere som tilsyneladende ønsker at ødelægge deres egne lande og at sende deres egne landsmænd og landskvinder i døden. For at det er massemord/folkemord og Europas undergang der lægges op til, er jo ganske tydeligt, hvis man da følger med i hvad der foregår. På nettet tales der nu åbenlyst om at det rabler for Merkel, og hendes politik kaldes vanvittig og dybt forræderisk. Det sidste er, iflg. you tube/black pigeon, at hun vil bekæmpe islamisering og terror og den masse indvandring hun selv har sat igang, ved hjælp af blokfløjter, julesange og endnu mere venlighed og underdanighed overfor migranterne og fanatikerne fra Afrika og Arabien. Så kan det jo næsten ikke blive mere forrykt.

  Også vores egen regerings politik fremstår som vanvittig. Man udleverer stadig flere danskere til elendighed og død. Men måske gør både Merkel, Løkke og de radikale regning uden vært. For vil europæerne bare lade sig udplyndre og totalt nedværdige, vil de blot se til mens deres kvinder og børn overfaldes og lemlæstes, vil de virkelig passivt vente på at blive terroriseret og udryddet? Det vil de vel næppe.

  Frankrig og Sverige er nu i undtagelsestilstand, og i mange kredse tales der nu ret åbent om at man ikke vil blive ved med at finde sig i de rødfascistiske politikeres horrible udskejelser.

 30. Af Arvid Holm

  -

  De fremmede i Danmark stammer ofte fra lande, der er polariseret i indbyrdes fjendtlige stammer, klaner og religiøse fællesskaber, der bekæmper hinanden med snart sagt alle midler.
  Disse kulturer er gennemsyret af mistillid og manglende hensyn til enhver, der ikke hører til i egen gruppe.
  Statsmagten i sådanne lande er nødt til at anvende brutale politistatsmetoder for at overvinde mistroen og fjendtligheden, så basale samfundsfunktioner kan gennemføres.
  Når dette jerngreb svækkes eller fjernes, som man ser i stater, der udsættes for vestlig intervention, eksploderer de militante grupper i indbyrdes voldsorgier.
  Det er således ikke ufarligt at nedbryde fællesskabet i et land som Danmark, hvor indbyrdes tillid og hensyn hidtil har været et grundlag for en rimeligt human retsstat og velfærdsstat.
  Polariseringen træder stadigt tydeligere frem.
  Nogle danskere foretrækker et nyt globalt fællesskab, der hviler på en moderne ideologi, der dog kun har en begrænset udbredning.
  Andre danskere vil helst beholde det nationale fællesskab, der i mange år har vist sig at kunne fungere.
  De tilrejsende ser ud til at foretrække deres medbragte fællesskaber.
  Mistroen og fjendtligheden mellem grupperne vokser dag for dag.

 31. Af Niels Larsen

  -

  Arvid Holm: “Statsmagten i sådanne lande er nødt til at anvende brutale politistatsmetoder for at overvinde mistroen og fjendtligheden, så basale samfundsfunktioner kan gennemføres.”

  Ja, man undrer sig over, at vore politikere er så gennemført stupide/naive/blinde (kald det, hvad du vil), at de ikke kan indse det basale faktum.

  Og derfor lade dem slås dernede uden at vi absolut skal blande os for at redde dem fra hinanden/indføre demokrati/hjælpe dem til en bedre tilværelse.

  De har det i forvejen, som de kan lide at have det: med blodet flydende og hylende på deres afgud.

  Lad dem – men hold dem væk fra Europa!

 32. Af jan ulrik friis

  -

  Niels 11:23
  Desværre er der intet der hindrer islamisterne i at fortsætte krigen i Europa, altså derfor fortsætter islamisterne krigen på europæisk jord, for tværtimod Nato & Frontex & Godhedsindustrien tilskynder at så mange kamptrænede unge islamistiske mænd fra Afrika og Mellemøsten som muligt slipper ind i Europa no-stop, Frontex opsamler nu ligefrem islamisterne helt oppe langs Afrikas kyster, og sejler dem den lange lange vej over middelhavet til Europa (Frontex kunne jo sejle islamisterne allemulige andre steder hen!) altså en åbenlys Nato plan at bringe krigen til Europa, krigen følger altid islamisterne!

 33. Af Jan Hansen

  -

  Der skrives om “gennemført stupide/naive/blinde politikere” ovenover. Og det er jo hvad de er. Men oveni kommer sikkert korruption og mangel på god vilje. Hykleriet er jo helt enormt i de kredse. Det der skal forestille at være ansvarlig politik, er i virkeligheden forbryderisk politik langt hen ad vejen. Og politikerbyrden er nu ved at være så tung, at den som møllestene og blylodder er ved at trække os alle ned i den dybeste elendighed. Der demonstreres nu i Tyskland mod EU og Merkel, og der tales om at gammelkommunisten Merkel er skrupforvirret og gået fra forstanden.

  I det hele taget er der brug for et stort opgør med nykommunismen, feminismen, pladderhumanismen og DR mv. Vælgerne må til at forstå at de feminiserede mænd, politik-kvinderne, rødstrømperne og de radikale feminister er en alvorlig trussel mod mændene, familierne og hele Vestens økonomi, velfærd, fred og sikkerhed. At blive ved med at fylde partierne og bureaukratierne med egocentriske, lunefulde, overfladiske, kortsynede, mandsfjendske, illoyale, nykommunistiske og multi-kulti begejstrede politik-kvinder er det rene selvmord. De har allerede destabiliseret Europa, og det næste kan blive GANGSTERVÆLDE, FATTIGDOM, KAOS, SYGDOM, TERROR og BORGERKRIG!!

 34. Af Svend Jensen

  -

  Da europæerne kom til Amerika og til Australien betragtede de den oprindelige befolkning som byttedyr og skadedyr. De kunne derfor udryddes efter forgodtbefindende.
  Spanierne udryddede de oprindelige stammer i Caribien næsten totalt; med drab, sygdomme og religion.
  Indianerne i nordAmerika lærte skalperingens kunst af franske kolonister, som åbenbart var meget kreative i folkedrabets kunst.
  Aborigins i Australien var nær blevet udryddet af englænderne i 1800 tallet.
  Europæerne indførte sorte indfødte fra Afrika som slaver; til erstatning for døde indianerslaver.

  Nu er det vores, europæernes, tur til at blive zappet af indtrængende supremacistiske stammer fra mellemøsten, centralasien og Afrika. Det tilsiger os europæere, at vi altså ikke skal reagere på indvaderende herrefolk som indianere og aborigins, hvis vi vil overleve. Vi skal slå hårdt tilbage eller forvente at uddø.

 35. Af jan ulrik friis

  -

  ‘Morsomt’ nok vi danske her denne blog gradbøjer danskheden, at tragiskt komiskt emne i betragtning at den almene etniske dansker ikke længre en autoritet i Danmark at regne med, de fremmede islamister står altid forrest i køen, prøv selv at opsøge et kommunalt offentligt kontor et borgerservice, se at det vil ikke lykkedes dig at opnå samme rettigheder, hvorimod islamisterne fra start fuld jackpot hver gang, på danskernes (din) bekostning!

 36. Af Erik Larsen

  -

  Danmark HAR været primært for danskere – men det findes ikke mere – selv ikke i mit gamle Jylland er det svært at finde sikre danske områder efterhånden.
  Danmark fandtes ca. til 1970 , hvor 68-flower-power generationen med socialisme og det der var og er værre overtog landet og ønskede det “kulturberiget” med såkaldte indvandrere “flygtninge” og folk der kunne sige Asyl kom ind i hundredetusindvis. Danmark VAR engang Danmark. Det er slut og unge mennesker der jo intet har oplevet om hvad der skete fra 1968 til 2000 aner jo intet om hvilke forrædere der forførte os i medier og politik og vi i dag har. Og så er det jo endda blevet meget værre endda de sidste 16 år, men det tror unge jo nok bare er OK? Forfærdeligt, og tænk hvilken fremtid vore børnebørn får, hvis de ikke har mulighed for at rejse væk.

 37. Af jan ulrik friis

  -

  Alle disse radikale fundementalister – jihadister – islamister – pladderhumanister – salafister og venligboer der springer rundt i gaderne, skræmmer folk, man skulle næstent tro det var Halloween, det er ihvert tilfælde uhyggeligt!

 38. Af Gert Jessen

  -

  Hvem tilhører Danmark?. – Jeg vil omformulere spørgsmålet – Hvem er omfattet af dansk lov vedrørende menneskerettigheder, beskyttelse mod krig, beskyttelse mod personlig forfølgelse og flugt fra sult og dårlige livsbetingelser? – Er der tale om hele klodens befolkning, befolkningen i Europa eller kun indbyggere i vore nabolande? – Det er det altafgørende folkeretslige spørgsmål.

 39. Af Benny B

  -

  Bare at stille spørgsmålet, siger lidt om hvor vi står og hvilke absurde tilstande vi befinder os i.
  I Sverige får de oprindelige svenskere at vide, at “de skal integrere sig i det nye Sverige, det gamle kommer ikke tilbage”
  Gad vide hvor længe det varer før, at de oprindelige begynder at aflive de ansvarlige, der har foræret landet væk.

 40. Af J Nielsen

  -

  “Imens vi diskuterer danskhed, og hvem Danmark tilhører, kan vi så ikke blive midlertidige enige om, at Danmark ikke tilhører dem, som ikke bor i Danmark.”

  Kommer an på hvor rige disse udlandsdanskere er.

 41. Af Jorn D.

  -

  Hvem tilhører Danmark, når ingen tilser Danmark – politikerne svigter Danmark
  og
  der er ingen eller få konsekvenser for dem, der ikke vil Danmark

  når en flygtning/indvandrer ikke vil Danmark, så må de ned på madkuponer
  og
  Christiania nedlægges og laves om til et boligområde med billige studieboliger

  ironi.mus

 42. Af jan ulrik friis

  -

  Benny 21:57
  “I Sverige får de oprindelige svenskere at vide, at “de skal integrere sig i det nye Sverige, det gamle kommer ikke tilbage” ”

  Det var det samme som også Hitler gjorde overfor jøderne, han fratog jøderne deres bogerrettigheder!
  ……derefter gik det så helt galt for jøderne!

 43. Af J Nielsen

  -

  “Det var det samme som også Hitler gjorde overfor jøderne, han fratog jøderne deres bogerrettigheder!”

  Det er nemlig rigtigt. Og så var Hitler god mod dyr, ihvertfald Blondi, så økologiske landmænd er også sådan en slags nazister.

 44. Af jan ulrik friis

  -

  B enny B 21:57
  ““I Sverige får de oprindelige svenskere at vide, at “de skal integrere sig i det nye Sverige, det gamle kommer ikke tilbage” ” ”
  JUF:
  “Det var det samme som også Hitler gjorde overfor jøderne, han fratog jøderne deres bogerrettigheder! ”

  J N ielsen – 23:25
  “Det er nemlig rigtigt”

  Alt tyder på at nu skal vores etniske nordiske folk bankes på plads, vi danske og svenske nu 4′ rangs mennesker i eget land, fra tyskland (N24 fredag) en tysk skoleelev blev dømt til at betale 3000 euro i straf, fordi hun ikke ville besøge en Moskee, som del i tysk undervisningen integreringen af etniske tyske skolebørn, at tyskernes plan at nu skal tyskerne istedet også integreres til det ugudelige islam!

  Der er så sandeligt forskel sand og falsk religion, fatalt og ensbetydende med død at tage fejl, det forstod denne tyske skolepige, der nægtede at besøge en ugudelig islamistisk moskee – respekt!

  Nu skal vi det nordiske folk passe på at vi ikke mister vores borgerrettigheder, at vi ikke bliver udryddet, for når vi som nu af vores egne folkevalgte gøres til intet, at islamisterne forvandles til “Herrerfolket” har vi det etniske nordiske folk ikke langt igen, hvem har respekt for et folk der er gjort til intet?!!

 45. Af Jan Hansen

  -

  Det er direkte uhyggeligt at ytringsfriheden på flere blogs nu indskrænkes mere og mere. På flere blogs skjules masser af indlæg, og der slettes lystigt løs på kommentarer der ikke er “korrekte”. Både hos cas per og tom “forsvinder” indlæg igen og igen. Det er ved at være spildt arbejde at skrive på de blogs der kun tillader tamme indlæg.

 46. Af Jan Hansen

  -

  Det er direkte uhyggeligt at ytringsfriheden på flere blogs nu indskrænkes mere og mere. På flere blogs skjules masser af indlæg, og der slettes lystigt løs på kommentarer der ikke er “korrekte”. Både hos pind, cas per og tom “forsvinder” indlæg igen og igen. Det er ved at være spildt arbejde at skrive på de blogs der kun tillader tamme indlæg. Men se as ger aa mund hos Berl. og jalving hos jp samt black pigeon på you tube.

 47. Af georg christensen

  -

  Hvem tilhører Danmark?. Et spørgsmål som kun med fakta kan besvares med følgende :: ”danmark ” tilhører alle “DEM” som lever og virker i Danmark, uanset politisk/religiøst fjollede tomheds beskrivelser.

  Når du bare nyder Danmark og betaler din skat i skattely er DU, selv med et dansk pas ikke Dansker., ligegyldig hvor mange “smørebrøds mader” du smører til dig selv, på andres bekostning.

  Danskhed eller tilhørselsforhold købt af “enevældens” fortidige forbryderes primitive magtbegær, kongers,grevers og baroners tilfældigheder på slagmarken, hvor ordene var : “Tab eller vind “, lev eller dø”. Disse magtbegærlige udsagn ,burde et moderne LIV i oplysningens tidsalder forlængst have sendt til papirkurven , ikke for at slette dem, men for at lære af dem.

  Hvem tilhører Danmark ? . -Et spørgsmål, som let kan besvares med få ord. Danmark tilhører folket ,som lever og virker i danmark og betaler afgiften herfor åbent og ærligt.

Kommentarer er lukket.